Přerovská rokle patří k nejoblíbenějším tratím po celé Evropě, zejména kvůli velkému převýšení a „mamutímu skoku". Každoročně se zde sjíždí hojně zastoupené startovní pole a také jezdci, kteří se neúčastní celého evropského šampionátu. Jinak tomu nebude ani letos. Na startovní listině najdeme více než osmdesátku závodníků ze 17 zemí. V Přerově nebudou chybět zvučná jména jako Bartoš, Musil, Buddelmayer, Stubbe, Pospíšilík, Albers, Turek, Kubíček, Fejfar a další.

V nejsilnější divizi Super Buggy startují speciály s přeplňovaným motorem o výkonu přes 500 koní, kde by se měl představit s vypůjčeným autem i domácí závodník Ladislav Hanák, který po roční pauze opět usedl za volant.

„Pokud budete mít o příštím víkendu čas, přijeďte se do Přerovské rokle podívat a pomozte fandit českým jezdcům, kteří to budou mít v nabité evropské konkurenci těžké," zve Karel Kleiner mladší, ředitel závodu a předseda Autoklubu Přerov-město.

V sobotu 25. srpna jsou na programu volné a měřené tréninky spolu s první rozjížďkou. Na druhý den poté uvidí diváci dvě rozjížďky a vrcholem nedělního dne budou finálové jízdy, které jsou na programu od 15.15. (red)