Dosud nezjištěný řidič jel po silnici od Prosenic směrem na Grymov a v bezprostřední blízkosti mostu narazil do pracovního stroje Vari s přívěsem. Ten vyjížděl z polní cesty na hlavní cestu do Grymova.

„Náraz odhodil pracovní stroj k zábradlí mostu a jeho sedmaosmdesátiletý řidič vypadl na silnici. Po srážce se z přívěsu vysypalo naložené dřevo, které ujíždějící šofér tlačil několik metrů před sebou,“ vylíčila přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Řidič osobního vozu od nehody zbaběle ujel, aniž by zraněnému poskytl pomoc.

„Záchranka muže převezla se středně těžkými zraněními do přerovské nemocnice,“ doplnila. Na pracovním stroji je škoda 10 tisíc korun.

Policie zahájila úkony trestního řízení pro těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za což viníkovi hrozí až pětileté vězení.

„Žádáme svědky, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace k této události nebo autu, které od nehody ujelo, aby kontaktovali bezplatnou linku 158, nebo se přímo obrátili na kriminalistu na telefonním čísle 974 778 449,“ uzavřela mluvčí.