„Vozidlo značky Citroën se čtyřčlennou posádkou, které řídila šestatřicetiletá řidička a jelo v levém jízdním pruhu ve směru na obec Slavíč, mělo z neznámých důvodu dostat smyk a vjet do pravého jízdního pruhu přímo pod kola nákladního auta Volvo. Poté vozidlo Citroën narazilo do auta značky Peugeot s dvoučlennou posádkou, které jelo v připojovacím pruhu," pověděla krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Po tomto nárazu se Citroën převrátil na střechu. Podle prvních informací měla dvaačtyřicetiletá spolujezdkyně z Citroënu utrpět těžké zranění, se kterými byla letecky převezena do Fakultní nemocnice Olomouc. Další dvě nezletilé dívky ve věku dvanáct a jedenáct let vyvázly z nehody bez zranění, ale preventivně je v nemocnici vyšetřili lékaři.

„Na základě jejich vyšetření měly všechny tři spolujezdkyně utrpět lehká zranění a po ošetření byly propuštěny do domácího léčení. Alkohol byl u všech účastníků nehody vyloučen dechovou zkouškou. Škoda byla vyčíslena na 220 tisíc korun. Přesné příčiny nehody se nadále prošetřují," uzavřela Irena Urbánková.