"Krátce před 16 hodinou se stala tragická dopravní nehoda na křižovatce v katastru obce Horní Moštěnice. Došlo ke střetu mezi kamionem a motocyklem. Třiadvacetiletý řidič motocyklu na místě podlehl svým zraněním," uvedla krajská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Podle prvotních zjištění mladík na motorce, který jel v odbočovacím jízdním pruhu směrem z Přerova na Horní Moštěnici, nedal přednost v jízdě kamionu značky Mercedes, který jel ve směru od Hulína na Přerov. Následkem střetu došlo k odhození motocyklu i s řidičem.

„Po příjezdu profesionálních hasičů byl na místě nalezen vážně zraněný mladík po bočním střetu s nákladním vozidlem, který nejevil známky života. Jednotka ihned zahájila předlékařkou péči, a to přesněji nepřímou srdeční masáž. V ní pokračovala do příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby," uvedl mluvčí hasičů Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Ilustrační foto
Srážka fordů v Přerově: dva lidé se zranili

Hasiči poté asistovali zdravotníkům a provedli další nutná bezpečnostní opatření. „Bohužel následky byly tragické, zraněný motocyklista i přes veškerou snahu záchranářů po několika minutách zemřel," doplnil mluvčí.

U řidiče náklaďáku byla provedena dechová zkouška, která byla negativní.

„U zemřelého byla nařízena soudní pitva. Na ohledání místa dopravní nehody se podílel soudní znalec z oboru dopravy," dodala Miluše Zajícová.

Celková škoda na obou vozidlech byla předběžně vyčíslena na třicet pět tisíc korun. Příčina a okolnosti této tragické dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření. V souvislosti s nehodou policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti. 

Jak to bylo s Komunou? Proč musela být zbourána? Takové otázky si klade výstava ve Výstavní síni Pasáž v Přerově.
Jak to tehdy bylo s přerovskou Komunou?