Dlouhé kolony se tvořily v pondělí dopoledne na tahu mezi Lipníkem nad Bečvou směrem na Polsko. V úseku mezi Podhořím a Milenovem bránily řidičům v plynulé jízdě dva havarované vozy, které zablokovaly komunikaci. Tato událost se naštěstí obešla bez zranění a policisté příčiny zjišťují.

„Po osmé hodině ráno došlo v úseku D1 na 302. kilometru v Podhoří směrem od Ostravy do Olomouce k nehodě nákladního a osobního vozu. Nehoda je bez zranění a okolnosti šetříme. D1 bude od 308. kilometru z důvodu vyproštění vozidla a přeložení nákladu uzavřena. Objízdná trasa povede od D1 308 kilometru přes Hranice s nájezdem zpět na D35 v Lipníku nad Bečvou," uvedl krajský mluvčí policie Josef Bednařík.

Policisté z přerovského Dopravního inspektorátu vyjížděli v pondělí ráno ke dvěma nehodám, které zavinila sněhová pokrývka na silnici.

„Ve tři čtvrtě na sedm ráno došlo ke střetu dvou osobních aut v Dřevohosticích. Při nehodě se nikdo nezranil. Další kolizi jsme řešili po osmé hodině ráno v Polkovicích, kde se střetl nákladní vůz s osobním," uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že příčinou obou nehod bylo pravděpodobně nezvládnutí jízdy na zamrzlém povrchu vozovky.

Bouračka na ledovce v Dřevohosticích

Bouračka na ledovce v Dřevohosticích. Foto: Policie ČR

Další havárie se stala dopoledne také na křižovatce ulic Tržní – Komenského a Kojetínská v Přerově.

„Řidič kamionu urazil světelný semafor, v tomto případě ale nebylo na vině počasí," doplnila mluvčí. Podle přerovských cestářů jsou silnice první třídy s opatrností sjízdné, šoféři by se ale měli mít více na pozoru na dvojkách a trojkách.

„Vozovka je mokrá a rozbředlá, takže to může místy klouzat," konstatoval dispečer zimní údržby ze Správy a údržby silnic Olomouckého kraje. (pu)