„Žena měla trhlinu ve tváři a při vědomí a ve stabilizovaném stavu byla převezena na traumatologii Fakultní nemocnice v Olomouci," přiblížil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Pavel Vysloužil.

Zranění si žena způsobila pravděpodobně při neodborné manipulaci s pyrotechnikou – okolnosti celé události ale policisté nadále prověřují.

Lékaři záchranky ošetřovali během noci nejčastěji úrazy hlavy, související s nadměrným požitím alkoholu. Takových případů bylo v kraji hned dvanáct.

Silvestrovské oslavy v centru Přerova proběhly poměrně klidně. Policisté a strážníci řešili pouze několik potyček mezi opilci, které se podařilo uhasit hned v zárodku.

„Byl to jeden z nejklidnějších Silvestrů v posledních letech, protože bylo na náměstí mnohem méně lidí, než obvykle," řekl zástupce ředitele Městské policie v Přerově Miroslav Komínek. Během bujarého vítání Nového roku se situace vymkla kontrole pouze ve dvou případech.

„Jeden mladík spadl na zem a způsobil si zranění hlavy. Po půlnoci došlo také k napadení muže u kruhového objezdu poblíž Žerotínova náměstí. Měl vyražený zub a utrpěl zranění obličeje. Tento případ si převzala republiková policie," popsal.

Havárie poštovního auta

Dopravní policisté vyjížděli poslední den v roce k nehodě, která se stala v Olomoucké ulici v Přerově.

Při střetu nákladního vozu, převážejícího poštu, s osobním autem se lehce zranil šofér. Nákladní auto se převrátilo na bok, osobní vůz skončil na střeše.

„Komplikaci způsobila překládka poštovních zásilek do jiného vozu," popsal událost krajský mluvčí policie Josef Bednařík.

Nehoda v Olomoucké ulici v Přerově

Silvestrovská nehoda nákladáku a osobního auta v Olomoucké ulici v Přerově. Foto: HZS Olomouckého kraje

Z pohledu hasičů byl v noci relativní klid.

„Jednotka profesionálních hasičů z Přerova zasahovala pouze při požáru tří tújí v Želatovicích, které zapálila světlice. Oheň na ploše 1×3 metry byl ale rychle uhašen," přiblížil krajský mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Jednotka z Lipníku zasahovala také na Nový rok dopoledne poté, co někdo ohlásil přimrzlou labuť na řece Bečvě.

„Labuť byla ale pouze vysílená a na ledu odpočívala. Poté, co se k ní hasiči přiblížili, se zvedla a odkráčela," uzavřel.