Policejní hlídka, která vzápětí dorazila na místo, se nestačila divit. Šofér byl opilý, pod vlivem drog a měl vyslovený zákaz řízení.

„Poprvé nadýchal na 2,71 promile alkoholu, podruhé se test zastavil na hodnotě 2,46 promile. Za volant navíc usedl pod vlivem drog - pozitivní byl i jeho výsledek na amfetaminy a metamfetaminy,“ řekla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Lékařské vyšetření muž odmítl.

Vítání jara v Přerově.
VIDEO: Vlády se definitivně ujalo jaro, v Přerově vhodili smrtku do Bečvy

Při kontrole dokladů hlídka zjistila, že má řidič od dubna loňského roku vyslovený zákaz řízení pro všechny skupiny, a to na dobu pěti let. „Podezřelý se navíc choval agresivně, s policisty nespolupracoval, a snažil se nasednout do auta, které mělo být odtaženo z místa,“ doplnila.

Protože ani na opakované zákonné výzvy nereagoval, použili proti němu strážci zákona donucovací prostředky a přiložili mu pouta. Eskorta ho vzápětí převezla na vyšetření do nemocnice, kde lékaři rozhodli o jeho převezení na záchytku do Olomouce.

„Řidič je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykových látek a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až tříleté vězení,“ uzavřela mluvčí. 

Ilustrační foto
Nedal přednost v jízdě, narazil do něj náklaďák