Šestnáctý ročník festivalu se uskuteční v pátek 15. a v sobotu 16. srpna v areálu zámeckého parku v Tovačově.

„Skupina Marsyas se Zuzanou Michnovou a Oskarem Petrem oznamuje letos v létě návrat na hudební scénu. Návštěvníci tak budou mít jedinečnou příležitost zažít tento comeback osobně," řekla hlavní pořadatelka akce Arana Nosálová.

Stejně jako loni odstartuje festival už v pátek 15. srpna, a to v magických 20 hodin na zámeckých schodech. Lidé se můžou těšit na recitál dua Hořký kafe, který bude doprovázet i chvilka poezie.

V sobotu pak čeká návštěvníky hlavní program, který odstartuje ve 14 hodin kapela Totok, hrající progresivní bluegrass, a ukončí jej ve 21 30 hodin dixielandoví Nadoraz – tedy jeden z hlavních hostů. Pak už bude podium patřit nenapodobitelnému hlasu Zuzany Michnové a skupině Marsyas. Večer si posluchači užijí countrybál s trampgrassovou kapelou Šediváci, která zajistí hudební produkci a tanec až do rána.

„Téměř rodinná atmosféra festivalu láká každý rok posluchače všech žánrů – od trampské hudby přes country až po folk a folkrock," zmínila Arana Nosálová.

Návštěvníci podle ní oceňují hlavně to, že si můžou postavit stany pouhých pár metrů od podia a užít si skvělou atmosféru večerního posezení v parku, jenž v tuto dobu nebývá běžně zpřístupněn veřejnosti.

O víkendu nebudou chybět ani pravidelné jízdy motoráčku „Hurvínek" na trati Kojetín – Tovačov a zpět. Plně funkční bude až do brzkých ranních hodin i úschovna jízdních kol.