Takový program nabízí šestá celostátní přehlídka loutkových souborů, která začala v pátek v Přerově Dnem otevřených dveří.

Během soboty a neděle se na podiu vystřídají soubory z různých koutů republiky – Uherského Hradiště, Vyškova, Bzence, Valašského Meziříčí či Prahy. S představením Kašpárkovo čarování otevře přehlídku v sobotu v 9 15 hodin domácí Přerovský Kašpárek a pestrý program poběží až do pozdních odpoledních hodin. Vystoupení pokračují i v neděli, a to od 10 do 15 hodin.

„Pro návštěvníky, kteří k nám zavítali první den, jsme připravili exkurzi do zákulisí loutkového divadla a besedu o jeho historii," přiblížila principálka Marie Veřmiřovská. Zajímavostí byla i dvě živá vystoupení dětí z dramatického kroužku alternativního herectví Střediska volného času Atlas a Bios v Přerově.

„Chystáme i několik specialit. Tou první je stará loutkářská hra pro starší děti a dospělé. Bude tak trochu mordýřská a zahrají ji v sobotu večer naši přátelé z pražského loutkového divadla Sokola Královské Vinohrady. Začátek je v 19 hodin," prozradila.

Představení divadla „Bubeníček" přiblíží nejen to, jakým způsobem hrávali staří loutkáři, ale i atmosféru tehdejší doby. Další letošní novinkou bude i návod pro dospělé, jak si udělat domácí loutkové divadlo a hrát pohádky pro děti. Jako hosté na přehlídce nebudou ani letos chybět manželé Matěj a Mirka Kopečtí.