„Benefiční akce jsou pro nás velice důležité. Nejen, že se tak představujeme veřejnosti, výtěžky nám pomáhají pokrýt náklady na provoz sociální služby," uvedl důvody konání koncertu Pavel Soukup, ředitel neziskové organizace Jsme tady, o.p.s.

Pro Janu Šelle není spolupráce se stacionářem první zkušeností. Před několika lety se stala dokonce patronkou zařízení a kromě podpory ve formě benefičních koncertů hledá i další možnosti jak zařízení pomoci.

„Fandím jejich sympaticky nakažlivé touze proradovat se životem. Je to jako svěží nádech. A nádech je inspirace," uvedla pěvkyně, která během vánočních svátků prodávala punč na náměstí v Lipníku nad Bečvou s výtěžkem pro stacionář a podílí se na řadě dalších pomocí i pro jednotlivé klienty zařízení.

Kromě jejího zpěvu doprovázeného harfou či hobojem se posluchači mohou těšit na přerovské seskupení Arrhythmia. Čtyři violoncellisté a jeden bubeník po svém interpretují rockové, metalové i popové hity z celého světa.

Přerovský stacionář může svou účastí podpořit každý.

„Posláním Aktivačního centra – Jsme tady je pomoc při zajišťování celoživotního rozvoje dětí, mládeže a mladých dospělých s kombinovaným postižením," přiblížila vedoucí sociální služby Petra Bartoníková.

„Získávají a prohlubují si zde své vědomosti, schopnosti a návyky, které jim umožňují zlepšit kvalitu života," dodala.