Program slavnostně zahájilo seskupení mysliveckých trubačů, kteří si říkají Zátrža. Jejich název vznikl z počátečních písmen obcí, ze kterých pocházejí, konkrétně ze Zářičí, Troubek a Žalkovic. I letos na návštěvníky plesu čekala bohatá tombola.

"Tento rok tu mámě šest divočáků, dva kusy srnčího, jedno kanče a jednu muflonku. Samozřejmě také jedenáct zajíců, třicet bažantů, kachny a další drobné dary od sponzorů," prozradil předseda troubeckého Mysliveckého sdružení Mezivodí Stanislav Svozil

Lidé si mohli dobře zatančit, a to na oblíbené skladby, které hrála skupina Big-Mžik. Podle pořadatelů bývá sál kulturního domu během této akce každým rokem zaplněný.

"Předpokládáme, že letos dorazilo přes tři sta padesát návštěvníků, ale některé ročníky zde bylo i přes pět set lidí. Tradice mysliveckého plesu zde začala už v roce 1965, ale tehdy ještě kulturní dům nebyl takto zrekonstruovaný," dodal Stanislav Svozil.

Myslivecké sdružení Mezivodí bylo založeno v šedesátách letech minulého století.

„Tradice se tu dodržuje koleno po koleni. S tímto plesem začínali naši otci, dnes to organizují syni, tedy my, a za pár let už to doufám převezmou naši vnuci," dodal s úsměvem předseda sdružení.

Na ples dojíždějí lidé ze širokého okolí. Pro zájemce z Přerova byly přistaveny autobusy, které jezdily před i po skončení plesu.

„Jsem tu už popáté. Mají to tu pokaždé moc pěkně zorganizované. Líbí se nám tu kapela i celková atmosféra," řekla jedna z návštěvnic plesu, Zdena Horáková z Přerova.