Dramaturgie Městského domu vsadila na pořady, které mají přitáhnout všechny generace. Jak se v poslední době ukazuje, návštěvníci si oblíbili zejména komediální představení s výrazným hereckým obsazením.

Lahůdkou bude už 18. února novinka pražského divadla Kalich Žena za pultem 2: Pult osobnosti. Vizionářská komedie s Jiřím Lábusem a Oldřichem Kaiserem je už teď vyprodaná, termín představení se totiž přesouval z prosince na únor.

Milovníci dobrého divadla si můžou zajít 23. dubna také na vynikající francouzskou komedii Roberta Thomase Mandarinková izba v podání slovenských herců Maroše Kramára, Zuzany Tlučkové a dalších. Herecké výkony Petra Nárožného, Simony Postlerové a Jana Čenského zase ocení návštěvníci představení „V Paříži bych tě nečekala, tatínku," které do Přerova zavítá v polovině května.

Posluchače čeká spousta dobrých koncertů. „Na své si přijdou fanoušci sourozenců Ulrychových a skupiny Javory, kteří vystoupí 16. února. Zajímavý bude také koncert skupiny Kreyson, jenž bude na stání a koná se 3. dubna," přiblížil manažer kultury Městského domu Jan Vrba. V květnu zase vystoupí stálice naší hudební scény – zpěvačka Věra Špinarová.

V „měšťáku" zazní hity Pavla i Petra Nováka

V největším kulturním stánku ve městě se bude letos slavit hned několik výročí. Vzpomínkový koncert na zpěváka Pavla Nováka k jeho nedožitým sedmdesátinám, jenž se přesunul z loňského roku, se uskuteční 31. března. Své padesátiny na něm dodatečně oslaví také pokračovatel tradice – Pavel Novák mladší.

„Koncert k padesátému výročí legendární skupiny George & Beatovens má zase připomenout zpěváka Petra Nováka, kterého proslavily hity jako Klaunova zpověď, Já budu chodit po špičkách nebo Náhrobní kámen. Uskuteční se 10. března a vystoupí na něm Karel Kahovec a Viktor Sodoma," zmínil Jan Vrba. Třicetileté jubileum oslaví v polovině dubna v „měšťáku" také přerovská kapela Forum.

Lenka Dusilová i Lucie Bílá

Ochuzeni nebudou ani posluchači, kteří zavítají do klubu Teplo. „Na jaře se mohou těšit na několik skvělých koncertů – 19. března vystoupí zpěvačka Lenka Dusilová, 15. dubna zase Vlasta Redl se svou kapelou," uvedl pořadatel Jaroslav Biolek. Podzim zase láká na koncerty Karla Plíhala nebo skupiny Neřež.

Přerovské výstaviště ožije na jaře tradičními Pivními slavnostmi, které se uskuteční 16. května. Jejich ozdobou bude tentokrát populární slovenská kapela Iné Kafe. Počátkem června se mohou lidé těšit na akci Mosty Přerov, město dětem.

„Lákadlem je také koncert Lucie Bílé v rámci turné se skupinou Arakain, který se na výstavišti uskuteční 17. července. V letošním roce si připomeneme také výročí tradiční hospodářské výstavy a v září se uskuteční Guláš fest," vyjmenoval některé z dalších akcí pořadatel Jaroslav Urbanec z agentury Kulturní Přerov.