„Festival jsme letos museli o týden posunout kvůli volbám. Posluchači si ale rozhodně přijdou na své, protože na něm vystoupí hvězdy české i zahraniční jazzové scény,“ uvedl ředitel festivalu Rudolf Neuls.

Největším lákadlem je bezpochyby koncert fenomenálního basisty Stanleyho Clarka, kterého chtěli pořadatelé festivalu pozvat už dávno.

„Trvalo ale poměrně dlouho, než se to podařilo,“ doplnil Rudolf Neuls.

Stanley Clarke stál v roce 1972 u zrodu skupiny Return to Forever, ve které hraje s přestávkami až dodnes. Vydal řadu vlastních alb a složil i hudbu k několika filmům.

Třídenní program bude nabitý. O úvod čtvrtečního večera se postará v 19.30 hodin originální česká vokální skupina Skety, a po ní následuje americká zpěvačka italského původu Roberta Gambarini se svým triem. Stanley Clark Band celý večer uzavře.

Páteční koncerty odstartuje saxofonista Ondřej Štveráček, jehož doprovodí jako host Gene Jackson. Po něm následuje Jacob Karlzon Trio a na závěr zahraje slavný americký klávesista Bob James a jeho trio.

Poslední festivalový večer zahájí v sobotu večer skvělý český pianista Boris Urbánek s kapelou Tutu. Po něm už se posluchači mohou těšit na band Matt Bianco a New Cool Collective.

Třídenní jazzový svátek uzavře skvělá desetičlenná kapela Patax, která je vycházející hvězdou na evropské jazzové scéně. Jejich koncerty jsou plné energie a lidé se mohou těšit na originální úpravy známých skladeb Michaela Jacksona. 

Mistrovství Evropy v autokrosu 2017 v Přerovské rokli
Závodníky v Přerovské rokli okradli ve spánku. Vzali jim peníze i boty
Velká pasáž v Přerově dnes není zrovna reprezentativním místem. Skleněným zastřešením zatéká a problémem je i špína.
Do pasáže zatéká, lidé mají obavu o bezpečnost