„Na první koncert legendární Synkopy v roce 1964, který se uskutečnil 18. srpna, si musel Jarda koupit lístek a byl jen jedním z návštěvníků," zavzpomínal mluvčí přerovského magistrátu Bohuslav Přidal. Nakonec s touto skupinou spojil část svého života.

„Nejprve hrál na doprovodnou kytaru a zpíval. Po odchodu Pavla Nováka v roce 1967 kapela řešila, kdo bude místo něj zpívat, a tak padla volba právě na něj," řekl Bohuslav Přidal. Ten si pamatuje i další z přelomových koncertů přerovského rodáka.

„Psal se 22. květen roku 1971, kdy Jarda se Synkopou odehrál svůj poslední koncert, a nastoupil do ostravské skupiny Flamingo. Díky ní tehdy odstartovala jeho profesionální kariéra zpěváka a hudebníka," vylíčil.

Na koncertě Jaroslava Wykrenta v Městském domě, který se uskuteční 10. září v 19 30 hodin, zazní jeho známé písně v doprovodu skupin Synkopa a In blue Ivana Němečka.

„Posluchači se můžou těšit na jeho bohatý legendární i současný repertoár, který zazní jedinečně v neopakovatelných původních aranžmá," prozradil Ivan Němeček. Mezi hosty nebudou chybět ti, se kterými Jaroslav Wykrent dlouhá léta spolupracoval.

„Na podiu vystoupí zpěvačka Marie Rottrová, ale také členové původního Flaminga – saxofonista a flétnista Ruda Březina a trumpetista Luděk Emanovský," upřesnil Bohuslav Přidal.

Gratulaci písní vyjádří také mnozí původní členové skupiny Synkopa v čele s Miroslavem Šimoníkem a Petrem Peškou, a pak také Petr Němec, kmenový zpěvák Flaminga.

„Je asi důležité říct, že Jaroslav Wykrent celý rok čile koncertuje po celé republice a dává o sobě v uměleckém světě stále vědět," zmínil kytarista Ivan Němeček. Podle něj jsou přípravy na hudební událost podzimní sezony v Městském domě v plném proudu.