Festival „Dostavníčko s divadlem", během něhož mohli lidé obdivovat umění herců ochotnických souborů z celé republiky, ale i Polska, se blíží do finále.

Poslední srpnový týden se uskuteční představení jak na letní scéně Mezi hradbami, tak i v Městském domě.

„Jak se Vám líbí Jak se Vám líbí?" je název slavné Shakespearovy komedie, již přiveze ve čtvrtek 28. srpna v 19 30 hodin do Přerova divadlo Jirásek z České Lípy.

„Přestože jsou v pozadí vážná témata, lidé se můžou těšit na humor v různých podobách. Tak jako v životě se budou řešit potíže s láskou, herci bez rekvizit a kulis budou skrze hru tematizovat moc, rozdíly mezi aktivním a pasivním stylem života či korupci," uvedla Lada Galová z pořádajících Kulturních a informačních služeb města Přerova.

V pátek 29. srpna se divadelní ruch přesune i do Městského domu. Jeho velký sál ožije v 18 hodin kultovním muzikálem Pomáda.

„ O hodinu a půl později bude patřit jeviště letní divadelní scény Zdravotní vycházce. Jedná se o představení na pomezí romantické a konverzační komedie, které pojednává o netradičním vztahu dvou psychicky narušených jedinců," přiblížila.

Vstupenky jsou ještě k mání

Čtyři představení během jediného dne pak zhlédnou fanoušci divadla v sobotu 30. srpna.

„Nejmenší diváci si v 10 hodin užijí pohádku Měla babka čtyři jabka na scéně Mezi hradbami, kde budou od 13 hodin hledat svou jízdenku do ráje tři jedinci odmítnutí civilizací v představení Bože zaulki," řekla Lada Galová.

Představení polského souboru bude simultánně tlumočeno do češtiny.

Odpoledne a večer se kultura z hradeb přemístí opět do „měšťáku". V 17 hodin si diváci užijí představení, plné energie a dynamiky, založené na populárních filmových písních – POProstuFILM.

„Desetitýdenní festival pak uzavře v 19 30 hodin divadelní soubor Jiřího Voskovce Sázava rozvernou komedií Pancho se žení," zve na velké finále pořadatelka. Vstupenky jsou ještě k mání.