Festival začne poněkud netradičně v prostorách u městských hradeb, které si lidé během letních měsíců oblíbili díky zajímavé skladbě koncertů.

„Rozhodli jsme se tedy jeden z koncertů uspořádat i na tomto místě. V rámci festivalu Blues nad Bečvou vystoupí v úterý 6. září na prostranství U Neptuna Vargas Blues Band se špičkovým kytaristou Javierem Vargasem," uvedl za pořadatele Pavel Ondrůj.

Javier Vargas je letitým spoluhráčem Carlose Santany, který v sobě snoubí vlivy rocku, soulu, ale i flamenca a latiny.

Vargas Blues Band hraje pravidelně na světových a evropských festivalech, jako třeba Montreaux Jazz Festival nebo The Great British R&B Festival, ale pořádá také úspěšná turné po Španělsku, Francii, Itálii, Portugalsku a Argentině. Koncert v Přerově začíná v 19 hodin.

Další dění festivalu Blues nad Bečvou se přesune do restaurace Pivovar, kde se v pátek 9. září od 20 hodin vystřídají dvě kapely – blues-rocková skupina z Ústí nad Labem Martin Ketner Band a přerovští Blues Gang.

Hlavní festivalový program si lidé užijí v sobotu 10. září, a to jako již obvykle v areálu přerovského pivovaru Zubr. Odpolední část koncertů odstartuje v 16 hodin vystoupení slovenské kapely z Bardějova Octopus.

„Hrají blues-rockovou muziku, jejich texty mají vtip a nadhled, takže posluchače určitě zaujmou," upřesnil Pavel Ondrůj.

Na legendu českého blues a jazzu Jana Spáleného se skupinou ASPM se mohou těšit návštěvníci v 17.30 hodin.

„Osobnost Jana Spáleného není potřeba fanouškům tohoto žánru dlouze představovat. Zpěvák, skladatel a multiinstrumen­talista se určitě postará o nevšední hudební zážitek," zmínil.

Hlavní hvězdou festivalu Blues nad Bečvou je Laurence Jones se svým bandem, který získal před dvěma lety na British Blues Awards prestižní ocenění Mladý umělec roku. V pouhých třiadvaceti letech si připsal na své konto několik ocenění a úspěchů na světové bluesové scéně.

„Mladý bluesman již podepsal smlouvu s renomovaným vydavatelstvím RufRecords a jeho debutové album bylo pořízeno na stejném místě, jako alba takových velikánů jako byl třeba B. B. King. Jako předkapelu si jej v roce 2013 pozval také slavný americký bluesový kytarista Walter Trout," dodal. Koncert začíná v 19.30 hodin.