I přes mírné ochlazení dorazilo v úterý večer na hradby zhruba dvě stě návštěvníků, a to napříč generacemi. „Už od počátku festivalu se v Přerova začala setkávat bluesová komunita z celé Moravy. V úterý přijeli fanoušci blues i muzikanti z Uherského Brodu, Holešova, Bruntálu nebo Olomouce," zmínil organizátor Pavel Ondrůj. Javier Vargas v Přerově zahájil své krátké turné po republice – následující dny vystoupil v Ostravě a Litvínově.

V rámci festivalu se ve středu ráno v přerovské nemocnici konala akce na podporu dárcovství krve – celkem se zaregistrovalo 54 dobrovolníků.

Letošní program festivalu představí různé přístupy k bluesovému žánru. „Jan Spálený se žánrově nedá úplně zařadit, jeho hudba stojí na pomezí blues jazzu. V kapele používají trubku, baskytaru a tubu, což jsou tři atypické nástroje pro blues. Na druhou stranu uslyšíme pojetí mladého Laurence Jonese, které je spíše moderní a trošku rockovější. Britský muzikant jde svou cestou, hodně se na něj těším," dodal závěrem Pavel Ondrůj svůj hudební tip.