Nově je již jisté, že v Přerově končí Jakub Ižacký, který se nechal zlákat maďarským Dunaújvárosem, účastníkem mezinárodní MOL ligy. Rostislav Šnajnar míří do Znojma zkusit EBEL ligu, u Zubrů už si nezahrají ani Tadeáš Král či gólman Jiří Slovák.

ŠLAHAŘ SI CHCE V PŘEROVĚ ŘÍCT O EXTRALIGU 

Naopak čerstvou posilou útoku je kmenový hráč Zlína Jakub Šlahař, který poslední dvě sezony strávil u odvěkého rivala v Prostějově. Dobře se tedy zná s Kamilem Přecechtělem, který šikovného útočníka nemusel dlouho přemlouvat.

„Rozhodlo to, že Přerov znamená bližší cestu ke Zlínu. Mým snem je vrátit se do extraligy. A jak mi naznačil Zlín, který vlastní má hráčská práva, i pan Hanák (sportovní manažer Přerova, pozn. red.), mezi oběma kluby funguje užší spolupráce. Takže věřím, že cesta přes Přerov pro mě bude tou nejvhodnější,“ vyjádřil Šlahař touhu vrátit se mezi tuzemskou elitu. Neznamená to ale, že Zubři by pro něj byli na druhé koleji. „Hodlám týmu pomoci, jak jen to půjde,“ dodal šestadvacetiletý centr.

Šlahař podával ve druhé nejvyšší soutěži poslední čtyři sezony obdivuhodně stabilní výkony. V minulém ročníku nasbíral ve 44 zápasech 25 bodů.

PŘÍPRAVA S TOMIGOU, ALE I V BAZÉNU NEBO U FOTBALU

Již od úterý trénuje se Zubry, které čeká opět pestrá letní příprava. Osm týdnů s trenérem Tomigou, do toho gymnastická průprava, bazén nebo přátelská fotbalová utkání. Je na co se těšit. Dřina musí být nastavena tak, aby pak v průběhu sezony Přerované sklízeli ovoce.

„Hokej se mění. V poslední době se z něj stává hodně pohybový a agresivní sport s dynamikou a výbušností. Je proto třeba, aby příprava proběhla v tomto stylu a kluci byli na to co nejlépe nachystaní. Chceme do naší hry zavést i nové prvky, které si během přípravy můžeme vyzkoušet třeba u basketbalu nebo florbalu,“ prozradil trenér Zubrů Kamil Přecechtěl.

CHYSTÁ SE PŘÍCHOD VELKÉ POSILY?

Do přípravy naskočilo celkem 21 hráčů. Se spoustou z nich má přerovské vedení již dohodnuty kontrakty a dolaďují se administrativní detaily. Kromě zapojení některých juniorů se spekuluje i o příchodu zvučnější posily.

„Mohu prozradit, že chystáme i jedno velmi zajímavé jméno. Doufám, že se podaří brzy dotáhnout a bude pro fanoušky příjemným překvapením,“ nastínil závěrem sportovní manažer klubu Pavel Hanák.