Zubři se sice po šesti minutách zásluhou Jiřího Goiše dostali do vedení, avšak uplynulo pouhých třicet sekund a Kopún po rychlé akci skóre srovnal. Bohužel pro hosty to nebylo vše. V čase 6:25 Gogolka strhl výhodu na stranu Frýdku-Místku. Vyrovnat mohl Pala, ale jeho střelu zastavila tyč.

I druhé dějství se odvíjelo ve prospěch domácích. Dvougólové vedení zařídil Tomis – 3:1. Přerovským hráčům se nedařilo soupeře dostat pod tlak, a tak ani výrazně zaměstnat brankáře Láníčka.

Přerované se dostali ke slovu až během třetí třetiny. Nejprve sice Frýdečtí zásluhou P. Slováka zvýšili své vedení už na 4:1, ale zásahy do černého z holí Zdeňka Sedláka a Jiřího Goiše během přesilovky rázem Zubry vrátily na dostřel.

Posledně jmenovaný hráč byl hvězdou utkání, neboť v 50. minutě dokonal hattrick, když dotlačil po závaru puk do branky a srovnal na 4:4. Tento stav vydržel i do zaznění třetí sirény, a tak o vítězi muselo rozhodnout prodloužení.

Zubrům stačily dvě minuty. Po Ferencově nabídce napřáhl Tomáš Vlček a bod navíc tak putoval na konto Sedlákovy družiny.

„První dvě třetiny se moc pozitivně hodnotit nedají. Před třetí třetinou jsme si něco řekli, bylo trochu křiku v kabině a pak už šel náš výkon konečně nahoru," pověděl pro oficiální web klubu hrdina Zubrů Jiří Goiš.

„V týmu je dobrá parta. Každý k tomu něco řekne a pak na ledě makáme jeden za druhého. Z toho minulého špatného začátku jsme se vůbec nepoučili, ale naštěstí se nám skóre znovu podařilo otočit," dodal závěrem autor tří gólů.

HC Frýdek-Místek – HC ZUBR Přerov 4:5 po prodl. (2:1, 1:0, 1:3 – 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Kopún (Hrubý, Štubňa), 7. Gogolka (Kelner), 26. Tomis (Mach), 42. P. Slovák (Kopún) – 6. Goiš (Faltýnek), 44. Sedlák, 46. Goiš (Sprušil, Sedlák), 50. Goiš (Sedlák, Sprušil), 62. Vlček (Ferenc). Rozhodčí: Fiala – Rožánek, R. Vengřín. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:3. Buly: 26:30. Střely na branku: 21:42. Diváků: 423. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:5.

Frýdek-Místek: Láníček – Měkýš, Tomis – Gajda, Teper – Ovšák, Krutil – Rozum, Hrubý, J. Sluštík – Štubňa, O. Sluštík, Gogolka – Kopún, Kraft, Kanko. Trenér: Jan Vavrečka.

Přerov: Vojtek – Pala, Faltýnek – Vlček, Ferenc – Osina, Kudělka – Kundrátek, Sedlák, Goiš – Rajnoch, Brančík, Sakrajda – Málek, Sprušil, Kolář. Trenér: Pavel Sedlák.

Zubry čeká další zápas už ve středu, kdy na svém ledě přivítají soupeře z Karviné. Utkání je na programu od 18 hodin.

2. liga, sk. Východ

15. kolo: Frýdek-Místek – Přerov 4:5 po prodl., Karviná – Valašské Meziříčí 5:3, Nový Jičín – Havířov 2:5, Prostějov – Poruba 4:3 po prodl., Vsetín – Opava 6:5.

Tabulka

Tabulka