Šest z nich se přesunulo do brněnské Komety, pět do Zlína, dva do Třince a dvojice hráčů zamířila do Čech.

„Před koncem sezony se řada extraligových klubů zajímala o naše hráče. Teď, když už jsme vypadli s Budějovicemi, se mohou na střídavé starty přesunout do extraligy. Jsme rádi, že je o ně zájem a že si mohou ještě prodloužit letošní sezonu,“ upřesnil sportovní manažer HC Zubr Přerov Pavel Hanák.

Lukáš Chmelíř, Jakub Ferenc, Jiří Goiš, Lubomír Kovařík a Matouš Kratochvíl. Z těchto borců budou v závěru soutěžního ročníku zlínští ševci. Trio Ferenc, Kovařík, Kratochvíl by navíc zapsalo premiérový start mezi tuzemskou elitou.

Do Brna se vrátili tamní hráči, tedy Lukáš Klimeš, Lukáš Vágner, Rostislav Šnajnar, Filip Dvořák a Tadeáš Král. Dobrými výkony během sezony si o možnost zahrát si extraligu řekl i obránce Martin Novotný.

Třinec si vyžádal zkušenosti. Po dvou letech by mohl nejvyšší soutěž okusit kapitán Zubrů Tomáš Sýkora. Spolu s ním by mohl šanci dostat také Marek Sikora. Ten naposledy v extralize naskočil také před dvěma lety v baráži.


Stejně jako vloni si Litvínov zavolal Romana Pšurného. Hráč chemiků v minulé sezoně hodně pomohl v záchranářských bojích, letos je situace jiná. Naskočí Pšurný do play-off?

Do role střelce a velké opory se hned po svém příchodu v Přerově dostal Jan Berger. Parádní výkony taktéž nemohly zůstat bez povšimnutí. Šikovný pravák se stěhuje do mateřského Hradce Králové.

„Uvidíme, kdo se nakonec do sestav týmů pro případné zápasy dostane,“ uzavřel Pavel Hanák.

DOSAVADNÍ ZUBŘI MĚSÍCE:
Září – Vlastimil Dostálek
Říjen – Jakub Ferenc
Listopad – Rostislav Šnajnar
Prosinec – Jan Berger
Leden – maskot
Únor - ?