Přerované nastoupili bez pilířů zadních řad Paly a Janoty, kteří nenastoupili kvůli nemoci. Do první obranné dvojce tak trenér Dočkal zařadil Zbořila s Osinou. V sestavě se neobjevil ani David Šťastný, ten odjel s extraligovým Zlínem do Mladé Boleslavy, kde nastoupil za Ševce v souběžně hraném utkání. Přesto Zubři na rozdíl od posledního klání s Frýdkem-Místkem odehráli zápas na čtyři formace.

První třetina se více než v tom hokejovém nesla spíše v duchu nedisciplinovanosti na obou stranách. Ani jeden tým však početní převahu nevyužil a do kabin se šlo za bezbrankového stavu. „Hráli jsme opět se soupeřem z posledních pater tabulky, který hraje o udržení a o každý bodík, podle toho také vypadala první třetina. Karviná hrála ze zabezpečené obrany, nám se nedařilo je dostat pod tlak," komentoval úvodní dějství trenér Přerova Petr Dočkal.

Druhá třetina už byla o něčem jiném, hned po dvou minutách se trefil Sakrajda. Dvě minuty nato přidal druhý gól obránce Osina. Povedenou druhou třetinu korunoval třetí trefou v síti domácího gólmana Dostálek. Před poslední částí hry bylo skóre 3:0 pro hosty.

„V kabině jsme si po první třetině ke hře něco řekli, a pak to bylo z naší strany lepší. Dokázali jsme využít přesilové hry a odskočili jsme soupeři, což bylo klíčové," řekl Dočkal.

V úvodu třetího dějství se Karviné podařilo snížit zásluhou Chomiče. Opět se dost vylučovalo, Přerov však přesilovky soupeře dokázal ustát a hlídal si vedení. V závěru ještě domácí zkoušeli hru bez brankáře a to se jim vymstilo. Zvýšenou produktivitu potvrdil závěrečnou brankou Šimon Kratochvíl a stanovil konečné skóre zápasu na 4:1 pro Přerov.

„Třetí třetinu už jsme si nějakým způsobem pohlídali, nedostali jsme se pod tlak a nedostali jsme žádný gól v oslabení. Na obou stranách zachytali dobře brankáři, hlavně na té naší Jirka Slovák. Pro nás jsou to tedy důležité tři body," uzavřel trenér Zubrů.

Přerovští hokejisté si stále drží vedení v tabulce. Příští zápas odehrají před domácími fanoušky ve středu od 18 hodin proti Břeclavi. (něm)

SK Karviná – HC ZUBR Přerov 1:4 (0:0, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 33. Chomič (Opravil) – 22. Sakrajda (Kudělka, Goiš), 24. Osina (Procházka, Šebek), 28. Dostálek (Šebek, Kudělka), 60. Š. Kratochvíl (Blinka, Vlček). Rozhodčí: Koliba – Garčarík, Řezáč. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 141. Střely na branku: 27:34.

Karviná: Gleich – Milch, Mládenka, Hoďa, Jaroch, Čintala, Deutsch, Foltyn, Szajter, Opravil, Dýrr, Pavlačka, Chomič, Malík, O. Kasperlík, M. Kasperlík, Juhász, Luka. Trenér: Václav Kmoníček.

Přerov: Slovák – Zbořil, Osina, Kudělka, Polák, Vlček, Andrýsek, Goiš, Sedlák, Sakrajda, Šebek, Procházka, Dostálek, Š. Kratochvíl, Kolář, Blinka, M. Kratochvíl, Školoud, Málek. Trenér: Petr Dočkal.