Tentokrát 3:4, v sobotním duelu ale třikrát vedli a o tři body přišli až při power play domácích v poslední minutě.

V tabulce WSM ligy tak Zubři vypadli z elitní šestky a jsou o bod sedmí za Třebíčí.

„Byl to pro nás smolný zápas. Když minutu před koncem vedeme a dostaneme vyrovnávací gól, tak nás určitě ztráta dvou bodů mrzí," byl po zápase smutný přerovský kouč Vladimír Kočara.

Štůrala v brance, Popelka ve třetím útoku. Přerované nastoupili se zlínskými posilami a po neproměněném trestném střílení Dukly se radovali z první branky. Rychlý protiútok skvěle zakončil Jiří Goiš.

Radost hostů ale trvala asi dvě minuty. David Březina rychle srovnal na 1:1.

Do šaten však Zubři šli přeci jen ve vedení. Šťastnou brankou se o to postaral Milan Procházka.

Ve druhé třetině bylo k vidění několik gólových šancí na obou stranách, Jihlavští se tlačili za vyrovnáním. Povedlo se jim to až v poslední minutě zásluhou zkušeného Richarda Diviše.

Zajímavý vývoj měla třetí dvacetiminutovka. Přerov šel zásluhou Jakuba Ference ve 48. minutě potřetí v utkání do vedení, když využil přesilovku čtyři na tři. Množství obrovských šancí Dukly zůstávalo nevyužito a zdálo se, že Zubři si odvezou z Vysočiny všechny body.

Dukla to ovšem v závěru zkusila bez brankáře a vyšlo to. Adam Zeman se v dobré pozici mezi kruhy nemýlil a poslal mač do prodloužení. V nich si Štůrala neporadil ani s jedním střelcem domácích, za Přerovany uspěl pouze Kovařík. Bod navíc si tak připsala Jihlava.

„Objektivně se domácí hnali za bodem, a když to vezmu od úvodní třetiny, tak bod byl asi pro oba týmy zasloužený," uznal přerovský trenér Vladimír Kočara.

HC Dukla Jihlava – HC ZUBR Přerov 4:3 sn (1:2, 1:0, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Březina (Seman, Stoklasa), 40. Diviš (Zeman), 60. Zeman (Čachotský, Kajínek), rozhodující nájezd Březina – 13. Goiš (Sikora), 17. Procházka (Sýkora, Dostálek), 48. Ferenc (Sikora, Novotný). Rozhodčí: Přikryl – Jindra, Kreuzer. Vyloučení: 6:8, navíc funkcionář (trenér Petr Vlk, Jihlava) trest do konce utkání – Goiš (Přerov) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 1102.

Jihlava: Svoboda – Kajínek, Říha, Půža, Bilčík, Kaláb, Šidlík, Dobrovolný – Jergl, Skořepa, Důras – Stoklasa, Seman, Březina – Diviš, Zeman, Čachotský – Jícha, Szathmáry. Trenér: Petr Vlk.

Přerov: Štůrala – Grof, Chmelíř, Ferenc, Novotný, Vágner, Zbořil, Pala, Šnajnar – Dostálek, Sýkora, Procházka – Kovařík, Sikora, Goiš – Plášek, Popelka, Š. Kratochvíl – P. Kratochvíl, Král. Trenéři: Petr Dočkal, Vladimír Kočara, David Kudělka.