Po rozpačité úvodní části Přerovští ve druhém dějství během devíti minut otočili stav z 0:1 na 4:1. Od poloviny utkání měl ale o něco více ze hry soupeř, který v čase 42:17 snížil až na 4:3. Zubři ovšem zaváhání nedopustili a v poslední minutě v přesilové hře upravili na konečných 5:3. Dvěma góly se blýskl dravý útočník Matěj Málek, po jedné brance přidali Goiš, Kudělka a Sedlák. A jelikož Havířov doma prohrál s Prostějovem 1:2 po samostatných nájezdech, mají Zubři v čele soutěže tříbodový náskok. Do konce základní části zbývají odehrát čtyři kola.Fanoušci Zubrů

„Bylo to těžké utkání, Karviná totiž potvrdila své kvality. O všem rozhodla de facto druhá dvacetiminutovka, kdy si hosté vybrali slabší chvilku, respektive pětiminutovku. Bylo to přesně tak, jak jsme řekli hráčům, že Karviná má slabinu spíše v obraně. Bruslením a důrazem na obránce jsme je dostali pod tlak a využili nabídnuté šance. Zápas to byl ovšem velice těžký, kluci si sáhli opravdu na dno svých sil. Makali, bojovali, takže z naší strany je spokojenost," zhodnotil sobotní duel asistent přerovského kouče Lubomír Václavíček.

ČTĚTE TAKÉ ROZHOVOR S MATĚJEM MÁLKEM: Nesmíme polevit a první místo bude naše, říká střelec Matěj Málek

Rovněž kouč Karviné Aleš Flašar byl s výkonem svého týmu spokojený, postrádal ale bodové ohodnocení za výkon svého mančaftu. „Ve druhé třetině jsme měli totální výpadek, a to rozhodlo utkání. Navíc jsme neproměnili strašně moc šancí, což si proti kvalitnímu Přerovu nemůžeme dovolit. Nicméně hokej to byl pěkný a já musím za výkon klukům poděkovat, protože dřeli. Myslím, že jsme si dnes bodík zasloužili," pověděl.

Nejblíže k úvodní trefě byl v první bezbrankové třetině hostující útočník Luka, který po dvou minutách hry trefil tyč Sklenářovy svatyně.

V čase 23:14 už se ale Karviná radovala, když třetí útok vyšachoval domácí defenzivu a Saliji z bezprostřední blízkosti nemohl netrefit odkrytou klec.

Ovšem po 45 sekundách bylo vyrovnáno, když Hanák v útočném pásmu vyhrál buly přesně na hůl Jiřího Goiše, a ten střelou do vinklu nedal Smolkovi šanci.Zubři v útoku

Rozhodující mementy zápasu přišly v rozmezí 31. – 33. minuty, kdy Zubři zasypali soupeře třemi rychlými góly.

Vedení na stranu Přerova strhl střelou od modré čáry David Kudělka, na rozdíl dvou branek zvyšoval v přečíslení dvou na jednoho po skvělé Ditrichově přihrávce Zdeněk Sedlák a na 4:1 upravil po samostatném úniku a bravurní kličce do forhendu Matěj Málek. To už Smolka nevydržel a jeho post v brance zaujal náhradník Němec.

Přestože hosté dostali těžký „direkt", zbraně nesložili a ještě do druhé sirény snížili po střele Luky. Vypracovali si i další šance, avšak Sklenář v závěru svůj tým podržel několika těžkými zákroky.

Ve 43. minutě už ale nestačil na střelu Davida Moravce a bylo tak zaděláno na pořádné drama.

Postupem času se svěřenci kouče Flašara nadechovali k závěrečnému náporu, který ovšem na začátku poslední minuty utnul obránce Javín, který, jak v zápise uvedl rozhodčí Held, hrubým zákrokem srazil protihráče (Matěje Málka, pozn. red.) obličejem na mantinel a byl za to vyloučen na 5 minut plus do konce utkání.Zubři proti Karviné

Dravý přerovský útočník se ale rychle otřepal a v početní výhodě ještě upravil na konečných 5:3.

A jelikož Havířov doma prohrál s Prostějovem 1:2 po samostatných nájezdech, má Přerov v čele druhé ligy čtyři kola před konce základní části tříbodový náskok.

Další duel čeká svěřence trenérů Sedláka a Václavíčka ve středu, kdy zajíždějí do Opavy. Doma se poté představí v sobotu proti Valašskému Meziříčí.

HC ZUBR Přerov – HC Baník Karviná 5:3 (0:0, 4:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 24. Goiš (Hanák), 31. Kudělka (Sprušil), 32. Sedlák (Ditrich, Tomeček), 33. Málek (Brančík), 60. Málek – 24. Saliji (Samiec, Blatoň), 37. Luka (Moravec, Deutsch), 43. Moravec (Luka).

Rozhodčí: Held – Musil, Toman. Vyloučení: 3:3, navíc Kowalczyk (Karviná) 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:0. Buly: 40:37. Střely na branku: 47:30. Diváci: 1220. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3, 5:3.

Přerov: Sklenář – Pala, Tomeček – Vlček, Běhal, Osina, Kudělka – Sedlák, Hanák, Goiš – Málek, Brančík, Ditrich – Sprušil, Kolář, Blinka. Trenér: Pavel Sedlák.

Karviná: Smolka (32. Němec) – Deutsch, Javín – P. Flašar, Kowalczyk – Vnenk, Sznapka – Holý, Moravec, Luka – Mikšan, Ivan, Rosůlek – Saliji, Samiec, Blatoň. Trenér: Aleš Flašar.

2. liga, sk. Východ

38. kolo: Přerov – Karviná 5:3, Havířov – Prostějov 1:2 s.n., Poruba – Frýdek-Místek 3:2, Valašské Meziříčí – Opava 5:3, Vsetín – Nový Jičín 3:2.

Tabulka

Tabulka