Jestřábi totiž sice byli kousíček od přímého postupu do play-off z šestého místa, nezdar v nájezdové loterii na Slavii ale určil to, že v tabulce končí sedmý. Schyluje se tedy k hanáckému hokejovému svátku. Ten začne ve čtvrtek v Prostějově.

Zubři by v případě pondělní výhry nad Jihlavou měli soupeře jistého – Benátky nad Jizerou. A do zápasu s Duklou skutečně vstoupili hladoví po úspěchu. Hned v úvodu navíc zužitkoval přesilovku díky důrazu v brankovišti Šimon Kratochvíl.

„Do zápasu jsme šli s tím, že chceme vyhrát. Nepřemýšleli jsme ale nad soupeřem. Vyhrát jsme chtěli hlavně kvůli lidem, protože za to, jak sem chodí, si zaslouží vítězství našeho mužstva. Bohužel se nám to nepovedlo,“ mrzelo trenéra Přerova Kamila Přecechtěla.

Čtěte také: Zaplněná Meo Aréna slavila postup. I když Zubři se Slavií prohráli 

Kvůli marodce a šetření sil na důležitější chvíle byla jeho sestava různě poslepovaná, přesto zubří stádo v první třetině Jihlavany zašlapalo. Opět to ale vázlo v koncovce. Hosté vytěžili z jediného tlaku, který si vytvořili v závěru prvního dějství, maximum. Dvě a půl vteřiny před koncem z přesilovky srovnali na 1:1.

„Sestava byla poslepovaná, ale dostali jsme se do stejných problémů jako v předchozích zápasech. Dnes jsme vytvořili hlavně v první třetině slušný tlak, místo toho, abychom v první třetině dali tři góly, tak dáme jeden. Pak dostaneme dvě vteřiny před koncem gól po naprosto zbytečných vyloučeních. Utkání se pak začalo vyvíjet jiným směrem,“ mrzelo Kamila Přecechtěla.

Výkonnostní propad domácích přišel ve druhé třetině, kdy jen díky Lukáši Klimešovi v bráně nebylo prakticky hotovo. Dukla se totiž z mnoha šancí prosadila pouze jednou, když ve 28. minutě schoval svou střelu za obránce Josef Skořepa.

Ve třetí dvacetiminutovce sice zvýšil na 3:1 David Březina, chvíli poté ale snížil svou první trefou za Zubry Luka Petelin. Poté přišly šance na srovnání, zůstaly ale opět nevyužity. Hosté tak pečetili do prázdné branky zásluhou Tomáše Jiránka.

„Bohužel je stále naším velkým problémem prosadit se v koncovce a jít do ní. Pokud v tomhle stylu budeme pokračovat a nebudeme se do koncovky cpát, tak těžko budeme vyhrávat,“ uzavřel Kamil Přecechtěl.

HC ZUBR Přerov – HC Dukla Jihlava 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 3. Š. Kratochvíl (Chmelíř, Pšurný), 47. Petelin (Ižacký, Zbořil) – 20. Seman (Hubáček, Říha), 28. Skořepa (Jiránek, Diviš), 45. Březina (Hubáček), 60. Jiránek (Jergl). Rozhodčí: Trombík, Fiala – Čížek, Špringl ml. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 1737.

Přerov: Klimeš – Novotný, Ferenc, Chmelíř, Pala, Zbořil, Vágner, Zahradníček – Král, Sýkora, Sikora – Goiš, Pšurný, Š. Kratochvíl – Petelin, Dvořák, M. Kratochvíl – Běhal, P. Kratochvíl, Ižacký. Trenéři: Kamil Přecechtěl, Petr Dočkal.

Jihlava: Škarek – Říha, Půža, Kaláb, Dundáček, Bilčík, Váňa, Vála – Jiránek, Skořepa, Diviš – Danišovský, Seman, Protasenja – Březina, Hubáček, Jergl – Anděl, Heinrich, Peschout. Trenér: Petr Vlk.

Čtěte také: Surový útok na stezce v Přerově: bezdůvodně napadli mladý pár