Matyáš se v dresu Zubrů představil už v sezoně 2013/2014, odehrál zde však jen tři zápasy. V další sezoně už sbíral extraligové zkušenosti v dresu Ocelářů.

„Je to přerovský odchovanec, srdcař, který v minulé sezoně hrál první ligu v Prostějově. Uvidíme, je tady na měsíční zkoušku, určitě dostane příležitosti," řekl trenér Přerova Petr Dočkal k jednadvaceti­letému obránci.

Útočnou hrozbou pro soupeře by mohl být Petr Mrázek. Ten ve svých 21 letech posbíral už bezmála sto extraligových startů. Nechyběl ani v kádru mládežnických reprezentací.

„Tohoto hráče jsme chtěli už před sezonou, ale přednost dostala Třebíč. Má, myslím si, extraligové parametry, přesto, že je ještě mladý. Dokázal nám to v posledních venkovních utkáních," pochvaluje si Dočkal.

Příchod dalšího hráče z Komety Brno vzbudil vlnu spekulací, zda-li Brňané nepřesouvají svou hráčskou farmu z Třebíče do Přerova. Obě strany ale cokoliv podobného popírají.

„Kometa nepřesouvá určitě farmu z Třebíče k nám. Má hodně široký kádr a chce všechny hráče někde uplatnit. Na úvod sem šli hráči, které Třebíč nechtěla, teď sem přichází i hráči, kteří sice byli v Třebíči napsaní, ale nedostávali tam tolik prostoru," vysvětluje generální manažer Zubrů Lubomír Svoboda.

Přerované hodlají nadále spolupracovat i s ostatními extraligovými kluby, které budou ochotni žlutomodrým vypomáhat. Naposledy se nově jednalo také s Olomoucí.

„Před chvílí odjel pan trenér Venera a manažer z Olomouce, řešili jsme také možnosti vzájemných výpomocí. V žádném případě se neorientujeme na jeden tým, spolupracujeme se všemi, kteří nám mohou něco nabídnout," prozradil Svoboda.

Zahraje si Dostálek extraligu?

Olomoučtí měli už před sezonou zájem o nejlepšího střelce Přerova Vlastimila Dostálka. Znamená to, že si oblíbenec fanoušků Zubrů zahraje co nevidět extraligu? To nám ukáží následující dny a týdny.

Příchody Mrázka a Matyáše s největší pravděpodobností nejsou těmi posledními. Zubři se momentálně poohlíží po hráčích, kteří by vyztužili jejich obranu, která je nabouraná zmíněnou marodkou.

„Situace se často řeší na poslední chvíli, dělali jsme i registraci hráče hodinu před zápasem. Je to prostě na dané situaci a nezáleží to jen na nás. Domluvíme si někoho, ten se může zranit nebo zahraje tak výborně, že ho extraligový tým nechce pustit. Pokud se nám nevrátí rychle někdo z hráčů do obrany, tak určitě budeme muset obranu někým vyztužit. To samé se samozřejmě týká útoku," uvedl manažer Zubrů.

V ofenzivě v Přerově bude pokračovat i David Hrazdira, který měsíční hostování u Zubrů prodlouží minimálně o další jeden měsíc.

Menší problémy řeší Zubři také na pozici brankáře. Martin Vojtek ukončil kariéru, zraněný byl Jiří Slovák, ten je již však naštěstí v plné síle. Juraj Šimboch se v Přerově rozchytal k výkonům, které upoutaly jeho mateřský klub Třinec. Ten si ho po zranění Petera Hamerlíka okamžitě stáhl zpět.

„Šimboch v tuto chvíli je v Třinci a má střídavý start do Frýdku-Místku. Minimálně do návratu Hamerlíka bude k dispozici jen Třinci. Až se Hamerlík vrátí, bude to zase otázka jednání. Samozřejmě počítáme i s variantou, že se k nám Šimboch vrátit nemusí, takže jednáme o vyztužení brankářského postu zkušeným brankářem," doplnil závěrem Lubomír Svoboda.