První překážkou Zubrů v kvalifikačních bojích bude Tábor. Ten přivítají již ve čtvrtek od 18 hodin na domácí půdě.

„Kvalifikace bude o něčem jiném. Soupeře tolik neznáme, to samé platí i obráceně. S týmy v play-off jsme se už dobře znali. Obě družstva v kvalifikaci budou určitě kvalitní, to dokázala v západní skupině. Budeme se snažit soupeře mapovat i během kvalifikace. Nějaké poznatky už máme, ale ty si zatím necháme pro sebe," řekl ke konkurentům v boji o postup trenér Zubrů Petr Dočkal.

Tábor ve své skupině skončil po základní části na třetím místě, jasný primát mu ale patřil, co se týče návštěvnosti, dá se tedy předpovídat bouřlivá atmosféra i při venkovních zápasech kvalifikace.

V MEO Aréně ale Táborské pochopitelně čekat to samé.

Další z trojice adeptů na postup do vyšší soutěže je Sokolov. Tým plný hráčů s extraligovými zkušenostmi především z Karlových Varů, vítěz základní části skupiny západ.

S tím se Přerované střetnou hned v sobotu na jejich ledě. Tým Petra Dočkala nečeká nic jednoduchého.

„Favoritem kvalifikace je Sokolov, Tábor je také silný. My nemáme co ztratit. Oba naši soupeři jsou stejně hladoví po hokeji jako my. Věříme, že nás opět přijde podpořit hodně fanoušků a pomohou nám dotlačit nás tam, kam celou dobu chceme," přeje si trenér Přerova.

Takto slavila MEO Aréna moravský titul. 30. března 2015

Zdroj: DENÍK/Ivan Němeček

Neznámý Přerov

Ve čtvrtek se na ledě Zubrů představí táborští Kohouti, kteří se do kvalifikace o první ligu probojovali přes Kobru Praha.

Co od nadcházejících bojů očekává trenér Tábora Tomáš Matušík?

„Čeká nás tým Sokolova, který dobře známe. Přerov je pro nás velká neznámá. Jediné, co víme, že nás čeká hodně bouřlivé prostředí, podobné tomu na našem zimáku. Máme také nějaké materiály k prostudování a věříme, že se nám povede dobře připravit. Kvalifikační skupinu chceme vyhrát," uvedl na klubovém webu.

Tak tedy: Přerov, Sokolov nebo Tábor? Jen nejlepší z trojice si příští sezonu zahraje první ligu.