Prostějovští hokejisté mají Přerovu po posledním vzájemném střetnutí co vracet. V přípravném zápase totiž dostali osm branek a sami se zmohli jen na dvě. „V sobotu jim to musíme nandat. Vrátit jim všechny góly, co nám dali," burcuje Jestřábi obránce Robert Jedlička.

"My hlavně musíme zapomenout na poslední přátelské utkání s tímto soupeře, které dopadlo dost jednoznačně v náš prospěch. Za těch čtrnáct dní zdá se soupeře udělal dost velký posun. V sobotu to bude něco úplně jiného," upozorňuje asistent přerovského kouče Lubomír Václavíček.

V přípravném souboji byli sice úspěšnější Zubři, ale vstup do právě začínajícího ročníku druhé ligy mělo lepší prostějovské družstvo. Tomu se podařilo vyhrát obě počáteční kola. V sobotu po divoké přestřelce, ve níž padlo čtrnáct branek, porazili Jestřábi na domácím ledě HC Slezan Opava 8:6. Ve středu poté potvrdili svou střeleckou formu i na ledě valašských Bobrů, kterým také nasázeli osm gólů a tentokráte dosáhli výsledku 5:8.

Oba zápasy i přes vysoké skóre byly napínavé až o samotného konce. Jak Slezan, tak Valašské Meziříčí, bojovaly do poslední minuty. Prostějovští si v obou případech museli své vítězství pojistit až brankou při soupeřově power-play.

Naopak Zubři se hned v prvním kole vydali na horký led do Havířova, kde až do 52. vedli 0:1, ale nakonec prohráli 3:1. O moc lepší nebylo ani jejich středeční domácí představení s Novým Jičínem. Po dvou třetinách sice jasně vedli 3:0, opět je ale zradila poslední pasáž, ve které sice dali jednu branku, ale také čtyři inkasovali. Zubři museli bojovat o výhru v prodloužení a následně v samostatných nájezdech, což se jim nakonec povedlo a zvítězili 5:4.

"Úvod sezony jsme si sice představovali trošku jinak, ale zatím se nic neděje. Naštěstí víme, kde nás tlačí bota. Hodně nám napověděl zápas s Novým Jičínem. V Prostějově bude jistě dobrá atmosféra, lidé budou natěšeni po dvou osmigólových vítězstvích svého týmu, který má úvod sezony naopak velmi slušný. Na Prostějov musíme jít s pokorou, zopakovat výkon z přípravy a pokusit se odvézt tři body," pověděl Václavíček.

„Já se na derby velice těším, měsíc jsem totiž v Přerově trénoval. Moc mi to tam nevyšlo, měli tenkrát nabitý kádr. Doufám, že to nebude taková přestřelka, jak s Opavou. Byl bych rád za výsledek 5:0 pro nás," těší se Jedlička.

Zubři v posledních dnech řeší jednu zásadní otázku, a to zda v brance nastoupí či nenastoupí jejich předsezonní posila brankář Martin Vojtek. "Už v Havířově si stěžoval na bolest v oblasti stehenního svalu a ve středu dokonce raději pustil na nájezdy Petra Okáče. Uvidíme až na posledním tréninku, podle toho, jak se bude cítit," dodal Václavíček, asistent přerovského trenéra Pavla Sedláka.