Cestu na legendární Lapač si v úterý večer našla více než tisícovka fanoušků. Ti sledovali vyrovnanou první třetinu bez gólového zásahu. Přerov se coby favorit rozjížděl pomalu.

„Očekávali jsme, že to na menším kluzišti bude zápas plný osobních střetů. První třetina byla taková spíš opatrnější," řekl na úvod trenér Hanáků Petr Dočkal.

Zubří motory rozžhavil ve 24. minutě po pěkné kombinaci Marek Sikora. Na tento gól však Valaši našli okamžitou odpověď. O pár vteřin později nabral rychlost Lukáš Finsterle a nedal Klimešovi šanci.

Asi v polovině střetnutí se naplno rozparádila třetí přerovské formace. Nejprve stál na konci povedené akce Lubomír Kovařík, ani ne o dvě minuty se po Popelkově přihrávce v oslabení trefil Jiří Goiš. Na rozdíl tří branek zvýšil zhruba po dvou minutách po další dobré kombinaci opět Kovařík.

Chvíli poté si slabší chvilku vybral Lukáš Klimeš. Jeho rozehrávka skončila pouze na holi Františka Zúbka, který tak do závěrečného dějství dal svěřencům Jiřího Dopity naději na zvrat.

„Ve druhé třetině jsme převzali iniciativu, soupeře jsme přestříleli a byli produktivnější. Odskočili jsme na 4:1, nicméně jsme pak Vsetín po chybě pustili do utkání," popisoval Dočkal.

Hosté se ve třetí dvacetiminutovce o výsledek skutečně museli strachovat. Ve 49. minutě totiž puk za Klimeše poslal exprostějovský Jakub Čuřík. Následovalo několik perných chvilek, které utnul na konci 57. minuty probuzený snajpr Vlastimil Dostálek.

„Ve třetí třetině jsme chtěli hrát ze zajištěné obrany a čekat na chybu soupeře. Bohužel jsme ale dostali kontaktní gól a Vsetín až do konce bojoval. Pro diváky to bylo atraktivní utkání. Pro nás je to povzbuzení do startu soutěže," uzavřel přerovský kouč.

Zubři tak zápasovou přípravu zakončili s vyrovnanou bilancí čtyř výher a stejného počtu porážek. Už ve středu 7. září pak otevřou soutěžní ročník na ledě Třebíče.

VHK ROBE Vsetín – HC Zubr Přerov 3:5 (0:0, 2:4, 1:1)

Branky a nahrávky: 24. Finsterle (Kucharczyk, Janáček), 35. Zúbek, 49. Čuřík (Kucharczyk) – 24. Sikora (Malina, Wágner), 30. Kovařík (Popelka, Goiš), 32. Goiš (Popelka), 34. Kovařík (Popelka, Goiš), 57. Dostálek (Chmelíř, Procházka). Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1131.

Vsetín: Šurý – Žák, Vrána, Weintritt J., Hryciow, Bílek, Vrba, Janáček, Mojžíš – Čuřík, Hořanský, Kajaba, Šilhavý, Čech, Kucharczyk, Vávra, Zúbek, Šjafotdinov, Finsterle, Pokorný, Kolařík. Trenér: Jiří Dopita.

Přerov: Klimeš – Chmelíř, Grof, Vágner, Malina, Novotný, Ferenc, Pala, Šnajnar – Procházka, Pšurný, Dostálek – Plášek, M. Kratochvíl, Sikora – Goiš, Popelka, Kovařík – Školoud, Král, Ižacký. Trenéři: Petr Dočkal, Vladimír Kočara, David Kudělka.