„Co bylo asi nejtěžší, tak ta atmosféra na zimním stadionu. Velká hala, málo lidí, zaplať pánbůh za naše fanoušky, ti fandili parádně, jinak to ale bylo takové divadelní představení, bylo těžké být nabuzený,“ přiznal kapitán Přerova a autor dvou branek Tomáš Sýkora.

Ještě důležitější však nejspíš byly dvě úvodní trefy Jiřího Goiše z první třetiny.

„Co se střel a produktivity týče, vydařila se nám první třetina. Pak to bylo hodně vyrovnané utkání s velkým množstvím chyb na obou stranách, oba dva brankáři ale podali výborný výkon,“ hodnotil mač přerovský kouč Kamil Přecechtěl.

Poruba snížila v prostředním dějství, ve vlastním oslabení se prosadil Jan Káňa.

„Dvě třetiny jsme hráli velice dobře, akorát jsme pohořeli na neproměněných šancích, mohli jsme utéct z 2:0 na 4:0 nebo 5:0 a byl by klid. Pak jsme si ale nechali dát gól v přesilovce a ve třetí třetině jsme byli pod tlakem a bránili se zuby nehty,“ ohlížel se Tomáš Sýkora.

Právě kapitán zubří posádky však svůj tým dostal ze spárů domácího náporu. V 52. minutě se sám před gólmanem Poruby Dolejšem nemýlil.

„Rozhodně nás to uklidnilo. Vzniklo to po buly, jejich centr mě nechal jet mezi beky a Čapino (Zdeněk Čáp, pozn. red.) mi dal milimetrovou nahrávku, já jsem vystřelil na vyrážečku a padlo to tam,“ oddechl si Sýkora, který pak tříbodový zisk pečetil i trefou do prázdné klece.

Volejbalistky Přerova (v modrém). Ilustrační foto
Takhle to půjde! Zubřice v Praze rozmetly Olymp

V PONDĚLÍ VSETÍN A PLNÝ ZIMÁK

Přerov je tak nadále druhým týmem Chance ligy a už se těší na pondělí, kdy ve vyhecovaném moravském derby hostí atraktivního soupeře ze Vsetína. Ten je v tabulce čtvrtý a na Zubry ztrácí pouhé dva body.

„Strašně moc se na to těšíme. Čeká nás plný stadion, vynikající atmosféra a myslím, že hokejově tisíckrát lepší zápas,“ řekl závěrem Tomáš Sýkora.

HC RT TORAX Poruba - HC Zubr Přerov 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 33. Káňa (Vymazal) – 10. Goiš (Hejcman, Doležal), 20. Goiš (Navrátil), 52. Sýkora (Čáp, Pala), 60. Sýkora. Rozhodčí: Koziol, Přikryl – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 3:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 585.

Poruba: Dolejš – Adam, Ovčačík, Urbanec, Matějíček, Dundáček, Slavík – Káňa, Hudeček, Illéš – Vymazal, Zdeněk, Fojtík – Toman, Baláž, Ollender – Jankovský, Kanko, Tomi – Häring. Trenéři: Tomáš Sršeň, Aleš Flašar.
Přerov: Klimeš – Pala, Čáp, Novotný, Zbořil, Černý, Malina, Pohl – Doležal, Sýkora, Š. Kratochvil – Procházka, Pšurný, Sikora – Goiš, Hejcman, Navrátil – Zmeškal, Moučka, Indrák. Trenéři: Kamil Přecechtěl, Petr Dočkal.