Skvělým výkonem a úspěšnou střeleckou muškou zničili naděje Baníku čtyřmi góly už během první třetiny.

Zubři nakonec duel proměnili v exhibici, když zvítězili 9:2 a v sérii tak vedou 2:1 na zápasy.

Zubři soupeře přehrávali a svou aktivitu korunovali i gólově. První branku zápasu však mohli vstřelit Karvinští. Saliji se po nedorozumění přerovské obrany dostal do samostatného úniku, ale přímý souboj s Vojtkem však k radosti místních fanoušků prohrál.

Promarněná šance mohla hosty mrzet dvojnásob, neboť Sakrajdova pumelice zamířila přesně do míst požadovaných a odstartovala tak střelecké hody. „Právě už moment, kdy Kokin vychytal nájezd a my dali první gól byl pro další průběh zápasu klíčový," nastínil Lubomír Václavíček, asistent trenéra HC ZUBR Přerov.

„Tým se uklidnil a po zbytek zápasu jsme byli na ledě jednoznačně lepší," dodal v návaznosti.

Bylo to tak, Zubři byli prakticky neustále v tlaku a každý jejich výpad zaváněl brankou.

V jejich sestavě se premiérově představil Pavel Sedláček, juniorská posila z extraligového Zlína. Lepší debut si průbojný mladíček ani nemohl přát. V 9. minutě obdržel přesný pas od Sedláka přímo do jízdy, šikovně se prosmýkl a podruhé rozjásal naplněnou Meo Arénu.

„Vůbec jsem v té rychlosti nepřemýšlel jak budu zakončovat. Jak jsem jel, tak jsem prostě zkusil vystřelit tak, jak to dělám vždy. Že to vyšlo jsem samozřejmě rád," pověděl po utkání spokojený Sedláček.

To nebylo vše. Následně totiž Brančík navýšil vedení Přerova trefou v přesilovce a třetinu dokonalosti završil střelou po buly Blinka. Zubři tak šli do druhé pasáže hry s luxusním vedením 4:0.

Reakce z lavičky Karviné na sebe nenechala dlouho čekat. Do druhého dějství vystřídal Iláše náhradník Smolka. Ani druhý karvinský muž s maskou však pro Přerovany nebyl neřešitelnou překážkou. Z

ubři si aktivní hrou vytvářeli na ledě potřebný prostor a bylo jen otázkou času, kdy své vedení navýší. To se také stalo. Zásahy Osiny, Sakrajdy a Brančíka realizovaly rodící se debakl. Po čtyřiceti minutách hry bylo prakticky rozhodnuto.

Třetí třetina se už prakticky mohla jen dohrávat, ale tempo hry příliš neopadalo. Ferenc zvýšil stav na 8:0. Na stadionu byla vynikající atmosféra, kterou si každý musel užít. V poslední desetiminutovce fanoušci rozpoutali mexické vlny.

Na ledě se však přiostřilo. Karvinští si vědomi, že utkání už nedokážou zvrátit se pokoušeli alespoň o pěstní konfrontaci.

Gólů se přece jen dočkali. V závěru během přesilovek korigovali skóre Flašar s Vnenkem. Definitivní tečku za zápasem udělal při vlastním oslabení Sprušil, který prostřelil Smolku mezi betony a rozpoutal tak další oslavný jásot fanoušků.

„Kdo to utkání viděl, tak si musel udělat obrázek sám. Přerov byl v zápase lepší, gratuluji jim k vítězství," pověděl Aleš Flašar, trenér HC Baník Karviná.

„Jednu věc však říct musím, rozhodčí Humpolíček patří na nádraží a ne na ledovou plochu," prohlásil nespokojený kouč poražených.

„Utkání nám vyšlo po střelecké stránce výborně. Musíme však euforii přibrzdit. Je potřeba, abychom výkon zopakovali i v pondělí na ledě Karviné a sérii ukončili v náš prospěch," řekl závěrem s výhrou spokojený Lubomír Václavíček.

Série pokračuje čtvrtým střetnutím v pondělí. Přetaví Zubři mečbol v postup?

HC ZUBR Přerov – HC Baník Karviná 9:2 (4:0, 3:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 7. Sakrajda (Brančík), 9. Sedláček (Sedlák, Pala), 11. Brančík (Osina), 20. Blinka (Kolář), 28. Osina, 31. Sakrajda (Goiš), 34. Ferenc (Brančík, Sakrajda), 53. Ferenc (Sakrajda), 60. Sprušil (Blinka) – 57. Flašar (Zuber, Miczek), 59. Vnenk (Javín).

Rozhodčí: Humpolíček, Volf – Maťašovský, Musil. Vyloučení: 14:17, navíc Tomeček (Přerov) 5 minut + do konce utkání – Ivan (Karviná) 10 minut osobní trest, Nystedt (Karviná) 5 minut + do konce utkání. Využití: 3:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 2484. Buly: 48:30. Střely na branku: 44:23. Průběh utkání: 8:0, 8:2, 9:2.

Přerov: Vojtek – Pala, Faltýnek, Vlček, Ferenc, Kudělka, Osina, Tomeček – Goiš, Sedlák, Sedláček – Sakrajda, Brančík, Málek – Kolář, Sprušil, Blinka – Kundrátek, Hanák. Trenér: Pavel Sedlák.

Karviná: Iláš (21. Smolka) – Javín, Zajac, P. Flašar, Kowalczyk, Vnenk, Sznapka, Krause – Moravec, Luka, Badžo – Ivan, Mikšan, Rosůlek – Blatoň, Samiec, Saliji – Nystedt, Miczek, Zuber. Trenér: Aleš Flašar.

2. liga, skupina Východ

Semifinále play off – 3. zápasy: Přerov – Karviná 9:2, Havířov – Poruba 1:0