Rádi by však opět zachovali kostru týmu a vyhnuli se větším změnám v kádru.

Nepříjemnou zprávou je hlavně odchod jednoho z klíčových útočníků Marka Sikory do Havířova.

Bojovný forvard zvládl ve 110 utkáních nasbírat rovných 70 kanadských bodů.

Hlavně ovšem odchází také 33 vstřelených gólů, což bude při nízkém počtu klasických střelců potřeba nahradit.

„Je to věc, která nás mrzí, protože Marek tady byl hodně oblíbený. Nejen mezi fanoušky, ale i v kabině a u všech lidí kolem hokeje. Já si ho jako člověka velmi vážím a za to, co pro MEO během dvou sezon udělal, mu patří velký dík. Nebyla to v tomto případě otázka peněz. Předložili jsme mu velmi dobrou nabídku, ale rozhodl se z rodinných důvodů vrátit domů do Havířova. Nechtěli jsme mu v jeho rozhodnutí nijak bránit,“ prozradil pro klubový web sportovní manažer HC Zubr Přerov Pavel Hanák.

Jisté zatím nadále zůstává pouze setrvání Karla Pláška. Nově se změnila také situace kromě dalšího oblíbence fanoušků, Jiřího Goiše.

„Se Zlínem se nám podařilo domluvit hráčská práva na Jirku Goiše, který se tak stal přerovským kmenovým hráčem,“ potvrdil Hanák a dodal, že velké změny v plánu nejsou, příchod výraznější posily ale nevyloučil.

Předseda 1. FC Viktorie Přerov Břetislav Holouš
Skončit tady s fotbalem by nebylo fér, říká nový předseda Viktorky

PŘÍPRAVA OPĚT POD VEDENÍM TOMIGY

Zubři jsou s některými z hráčů již na podmínkách nové smlouvy domluveni. Jména budou stejně jako vloni odtajňovat postupně. Co však již nyní s jistotou víme je, jak bude vypadat příprava na nadcházející sezonu.

„Povede ji z velké části náš kondiční kouč Tomáš Tomiga a na celý její průběh dohlédnou trenéři Kamil Přecechtěl s Petrem Dočkalem. První část přípravy poběží klasicky až do konce června. Po krátké dovolené se pak kluci sejdou zhruba v půli července a v pondělí 24. července bychom měli vyjet na led,“ upřesnil manažer Zubrů.

Chybět nebude ani přípravný turnaj Zubr Cup.

„Letos bude třídenní. Mezi účastníky bude zástupce EBEL ligy ze Znojma, z extraligy to bude Zlín, tým ze špičky WSM ligy Slavia Praha a samozřejmě naši Zubři,“ uzavřel Pavel Hanák.

HC ZUBR PřerovTrenér: Kamil Přecechtěl.
Potvrzeno. Trenérské duo Přecechtěl - Dočkal povede Zubry i v příští sezoně