„Martin Zaťovič požádal vedení klubu a majitele pana Karla Holoubka o uvolnění do KHL, protože obdržel velmi lukrativní nabídku na uzavření dvouleté smlouvy v klubu Lada Togliatti. Vedení klubu v čele majitelem po zvážení celé situace stanovilo výši odstupného, které od Togliatti požadovalo," uvedl v tiskovém prohlášení Miroslav Vaněk, generální manažer Karlových Varů.

Rovněž také prozradil, že se jedná o poměrně vysoké odstupné, se kterým nakonec po několikadenním jednání vedení ruského klubu souhlasilo.

Zaťovič patřil v Karlových Varech k ústředním postavám týmu. Stihl odehrát 381 soutěžních utkání, v nichž zaznamenal 160 bodů za 88 branek a 72 nahrávek.

„Martin odvedl v klubu spoustu práce a svými výkony vždy patřil k hráčům, na které bylo spolehnutí. Jeho účinkování v Karlových Varech si vážíme, proto jsme jeho žádosti vyhověli," doplnil Vaněk.

Jeho výkony na letošním mistrovství světa neunikly zástupcům zahraničních klubů, kteří se také začali o hbitého a produktivního forvarda zajímat. Do finálních jednání vstoupila ruská Lada Togliatti, se kterou se nakonec také dohodl na spolupráci.