Rozuzlení nejen středečního večera, ale také celé semifinálové série padlo v nájezdech. Sen o finále se Zubrům rozplynul. V týmu zákonitě zavládlo obrovské zklamání. Dvěma góly zavelel k obratu Zdeněk Sedlák.

Zdeňku, bohužel sezona pro vás skončila. Co podle vás rozhodlo?

Měli jsme v Karviné alespoň jeden zápas vyhrát, to rozhodlo. Ve středu jsme měli bohužel smůlu. Je to velké zklamání.

Úvod zápasu vám rozhodně do karet nehrál…

Všechno začalo už od toho samotného začátku, kdy jsme dostali zbytečné góly. Chtěli jsme utkání rychle rozhodnout, všichni chtěli dát gól, ale nakonec jsme góly dostali my. Karviné to stačilo, hráli přesně to, co potřebovali. Drtili jsme je, oni nám pak ujeli a trefili se znovu.

Ve třetí třetině jste se exkluzivně vrátili do zápasu.

Přehrávali jsme je a oni už nevylezli ze třetiny. Za stavu 0:4 už jsme museli střílet z každé pozice. Napadalo to nakonec do branky, ale chyběl nám už jen kousíček, abychom nakonec dali i vítězný gól.

Přitom pátý gól doslova visel ve vzduchu…

Přesně tak. Byly tam šance, puk skákal snad čtyřikrát po brankovišti, trefili jsme gólmana do hlavy. Snažili jsme se, hlavně pro fanoušky, kteří byli fantastičtí. Všichni jsme chtěli jít do finále. Prostě se to nepovedlo, bohužel.

Osobně se vám dvakrát podařilo v zápase skórovat…

Už se dávno na své statistiky nedívám. Spadlo to tam, ale vlastně nic to neřešilo. (s úsměvem) Můj cíl byl pomoct týmu k postupu do finále, které si Přerov rozhodně zasloužil.

Kde vidíte, že se v sérii pomyslně lámal chleba?

Byl to určitě druhý zápas série v Karviné. Neměli jsme dostat gól v poslední minutě. Nepostoupil lepší, ale šťastnější tým.

O úspěch společně s vámi bojovali i zlínští junioři. Jak hodnotíte jejich výkon?

Hráli dobře. Bylo vidět, že měli nabrusleno, hráli a bojovali. Z nich by si měli vzít inspiraci mladí přerovští hráči, aby viděli, jak se hraje v extralize juniorů. Měli by se jim ve výkonnosti přizpůsobovat tak, aby měli posléze šanci se dostat ve své kariéře někam dál.

Je zbytečné se ptát na vaše pocity, ale tak trochu můžete sezonu zhodnotit.

Jsem samozřejmě zklamaný. Chtěli jsme hrát finále. Chyběl jediný krok, proč jsme to všechno hráli. Základní část byla výborná, ale zase nás vyřadila Karviná a to je velká kaňka. Třetí místo finále nenahradí. Divákům patří velké poděkování. Vytvořili vynikající kulisu, fandili i za stavu 0:4. Škoda, že se nám nepodařilo zvítězit, mohli jsme všichni slavit.