Větší lákadlo než zkusit si hokej s těmi nejúspěšnějšími odchovanci by klub těžko vymyslel. Malých bruslařů se tak na ledě objevila spousta a hned třicet vůbec poprvé pod dohledem zkušených přerovských trenérů.

„Letos tady máme děti, které vůbec nejsou v naší přípravce, takže to číslo je parádní. Tak uvidíme, jakou to bude mít zpětnou vazbu,“ zmínil manažer mládeže Zubrů Vladimír Kočara.

Nejde přitom jen o práci s dětmi. Důležitá je také komunikace s rodiči. „Je to výborná akce, chceme rodičům přiblížit hokej z té lepší stránky, že je to ideální sport pro jejich děti a není tak drahý, jak se všude prezentuje,“ prozradil Kočara.

Ilustrační foto
Farm food festival provoní přerovské výstaviště. Co vás čeká?



Ještě než na led nastoupili ti nejmladší, brázdili přerovský led trošku starší borci. A mezi nimi i reprezentanti, kteří jakmile viděli puk, nemohli jej pochopitelně jen tak nechat ležet.

„Pro děti je to super akce. Jsem rád, že jim tady můžu něco ukázat a vůbec jim pomoct třeba s bruslením,“ řekl David Šťastný, který aktuálně ve Zlíně nastupuje i vedle Jakuba Ference.

Také on s hokejem začínal na přerovském zimním stadionu.

„Mě sem rodiče přivedli asi ve čtyřech letech. Ty začátky si pamatuji opravdu jen z fotek. To, co mají děti teď, jsme my dříve neměli. Tak doufám, že to využijí a bude hodně hokejistů,“ usmíval se dvoumetrový obránce.

Čas si na možné budoucí členy mládeže Zubrů udělal také účastník tří světových šampionátů Martin Zaťovič. Ani on pochopitelně neměl možnost jako předškolák přijít na stadion na podobnou náborovou akci.

„Já jsem dostal letáček ve škole, šel jsem se na zimák s rodiči podívat. Byli tady dva lidi. Bylo to divné, ale mohl jsem si zabruslit. Pak už jsem chodil s přípravkou a už to bylo super,“ zavzpomínala závěrem opora Komety Brno.

Ve čtvrtém utkání letošní hokejové sezony WSM ligy se ve středu 20. září střetli Na Lapači dlouholetí rivalové. VHK Robe Vsetín hostil HC Zubr Přerov.
Parádní atmosféra i premiéra Klimeše. Zubři uloupili tři body na Lapači!