Na drtivém vítězství 9:2 měl výrazný podíl i forvard Petr Sakrajda, který zaznamanal dvě branky a stejný počet asistencí.

REPORT ze zápasu PŘEROV - KARVINÁ 9:2

Sobotní zápas byl zcela jednostranný. Kde jste viděl hlavní rozdíl?
Takový průběh jsem osobně nečekal (s úsměvem). Po té prohře v Karviné jsme si to zkrátka s kluky vyříkali a bylo to v přístupu k zápasu znát. Pokud budeme dodržovat to, co si řekneme, a soustředit se na svou hru, tak to bude určitě dobré.

Karvinou jste prakticky odrovnali během první třetiny…
Tak když vedete čtyřgólovým rozdílem, tak se potom už hraje daleko lépe. Byl to rozhodující moment utkání. Kdy si člověk představí, že prohrává před takovou kulisou, tak už nejspíš těžko bude na obrat hledat síly.

Samotný zápas vyšel i po statistickém hledisku i vám…
To jo… ale jak jsem to říkal několikrát, tak play off se hraje na prohry a vítězství. Není důležité, jestli zápas rozhodnu já, nebo někdo z druhé třetí lajny. Je to úplně jedno, protože v tom konečném hledisku se počítá vítězství.

Oba vaše góly vzešly po vypracovaných akcích…
Je to tak… u toho prvního gólu kluci výborně přihrávali, nevím, jestli to byl Ríša Brančík nebo Kuba Ferenc, já stal na modré, popojel, jak to nejvíce šlo, a vystřelil a padlo to tam. U druhého gólu to byla situace dva na jednoho. Jirka Goiš vzal puk před modrou, dal mi bekhendem dobrou nahrávku a já si to jen zpracoval a vystřelil na branku a znovu to tam spadlo.

Ve druhé třetině jste ze zápasu už udělali exhibici, Karviná to už jakoby zabalila…
Za stavu 6:0 či 7:0, i když je to play off, se už těžko sbírají síly. Hráli jsme pořád naplno a snažili se plnit veškeré taktické věci. Z naší strany to bylo super, rozhodl týmový výkon s podporou Martina Vojtka, který opět předvedl skvělý výkon.

Mohli jste se opřít i o výkon mladíčka Sedláčka, který přišel jako výpomoc ze Zlína. Jak hodnotíte jeho výkon?
Dal náš druhý gól. Perfektně mu přihrával přímo do jízdy Zdeněk Sedlák, on pak nájezd proměnil, byl to klíčový gól. Myslím si, že mu utkání vyšlo. Ukázal se jako posila, kterou zajisté potřebujeme.

V pondělí jedete na horký led Karviné. Už tak zajisté víte, co od utkání očekávat?
Určitě jo… Pojedeme tam s tím, že si musíme plnit svou hru. Poslední zápas v Karviné byl ovlivněný fauly, těch jsme bohužel měli více a také na to doplatili. Všechno jsme si už vyříkali. Nesmíme zkrátka faulovat. Je potřeba si hrát svou hru a doufat, že na jejich ledě sérii ukončíme.