„Šli jsme zápas od zápasu a kvalita byla vždy na naší straně. Některé nám vyšly výborně, jiné jsme si sami zkomplikovali tím, že se nám nepodařilo soupeře dorazit více góly. To by se nám v té další fázi mohlo vymstít. Kluci ale jinak plnili to, co jsme si stanovili, takže z naší strany je se základní částí spokojenost," prozradil kouč Aleš Verlík.

Pod jeho velením se už Zubři připravují na páteční start finálové části, ve které budou mít za soupeře Hodonín, Opavu, Prostějov, Třebíč a Žďár nad Sázavou. Na rozdíl od juniorské první ligy vítěz finálovky bez baráže automaticky postoupí do extraligy.

„Teď už přijdou úplně jiné zápasy, které klukům dají daleko více, než ty ze začátku sezony, v nichž jsme dokázali vyhrát i o osm a více gólů. Ukáže se, jak na tom hráči jsou výkonnostně i mentálně. Jestli se třeba mohou posunout nahoru," pokračoval kouč.

Prvním soupeřem staršího dorostu v bojích o extraligu bude už v pátek na domácím ledě Žďár nad Sázavou.

„Finálová skupina bude velice vyrovnaná. Žádný z týmů určitě nebude nijak více vyčnívat. My chceme jít znovu postupně zápas od zápasu. Uvidíme, co nám první výsledky ukáží," dodal lodivod starších dorostenců Aleš Verlík. (an)