Zubři nakonec na Slezany nestačili a poprvé v sezoně poznali hořkost porážky. „Bylo to smolné utkání,“ hodnotila přerovská brankářská jednička.

Juraji, pro vás je to první porážka v sezoně, jak se urodila?
Bylo to takové smolné utkání a ta porážka nás mrzí. V první třetině jsme měli na víc, kdybychom dali dva góly, tak ten zápas je zase úplně o něčem jiném. Do druhé třetiny Frýdek nastoupil s úplně jiným nasazením a po obrovském tlaku dal gól na 1:1. Pak využil přesilovku na konci třetiny. Škoda, že jsme nedali gól na 2:2 na začátku třetí třetiny, tam to skákalo na tyčce. Poslední gól jsme si tam tečovali sami. Soupeř odskočil na 3:1 a zavřel střední pásmo, do ničeho nás už nepustil.

Hosté opravdu od druhé třetiny výrazně přidali, ale co se změnilo na vašem výkonu?
Nevím, jestli to bylo námi. Oni jsou na tom skvěle bruslařsky, což dobře vím z loňského roku. Začali nás napadat, dobře bránit střední pásmo, my jsme se neuměli prosadit. Navíc mají hodně šikovný útok.

Je nějaký gól, který vás mrzí ze tří inkasovaných branek nejvíc?
Druhý gól mi zaplaval, ta střela mu nesedla, ale i tohle platí. Těžce se to chytá, ten puk letí všelijak. Dali jsme si ale, dá se říct, dva vlastní góly. Jak říkám, takové smolné utkání.

Hokejisté HC Zubr Přerov (v modrém) proti Frýdku-Místku (1:3).
První porážka. Zubři nestačili na Frýdek



Neodvrátilo se od vás štěstí i proto, že v Kadani tam zkrátka napadalo všechno?
Jak se říká, po hodech bývá zle (usmívá se). Ale nemyslím si, že bychom k tomu přistoupili tak, že ten zápas se vyhraje sám, podobně jako v Kadani. Šli jsme do toho fakt zodpovědně, ale dnes jsme měli více smůly.

Pro vás to pochopitelně byl speciální zápas, ve Frýdku jste působil ještě nedávno. Hecoval jste se s protihráči?
Ne, chtěl jsem se soustředit na svůj výkon. S kluky jsem se nebavil a ani si s nimi nepsal. Na to je prostor po zápase a je škoda, že já budu ten smutnější.

Před zápasem fanoušci Frýdku skandovali vaše jméno, zaregistroval jste to?
Byl jsem tam vlastně dva roky, postupovali jsme, něco pěkného jsem tam zažil. Je super, že ani fanoušci nezapomněli.

Teď už se asi budete soustředit na atraktivní boj ve Vsetíně, těšíte se?
Určitě, bude to další vyhrocený zápas, podobně jako s Prostějovem. Bude to mít vysokou úroveň. Připravujeme se na to. I tato prohra nás může nakopnout, věřím tomu, že to bude lepší.

Hradní kejkle přilákaly i přes nevlídné počasí především rodiny s dětmi
Hradní kejkle na Helfštýně lákaly i v nevlídném počasí, především rodiny s dětmi