Kláro, máte za sebou první utkání, ve kterém slavíte velmi důležitou první výhru na turnaji. Jak byste utkání zhodnotila?

Po první třetině z nás spadla nervozita a všechno to začalo tím, jak Aneta Tejralová vstřelila ten první gól. To jsme se už chytly, začaly jsme hrát a pak nám to tam ještě dvakrát padlo.

Za stavu 0:0 byl určitě důležitý ten zneškodněný nájezd. Pokud byste ho nechytila, mohlo se utkání vyvíjet úplně jinak.

Tak té Francouzce ujel puk, takže v tom jsem měla trochu štěstí, ale určitě nás tohle podrželo.

Byla skoro plná hala, pomohla vám podpora fanoušků? Nesvazuje vám to ruce?

My víme, že je tady v Přerově výborná atmosféra, fanoušci jsou skvělí, takže nám to pomáhá. Víme, že fanoušci nás podrží, že i v nejhorším nás podpoří, což se tedy neprokázalo, ale jinak je tady skvělá atmosféra.

Na konci března jste ještě bojovala na MS v hokeji žen do 18 let. Jak je těžké připravit se na dva reprezentační turnaje, které jdou v tak rychlém sledu?

My jsme s reprezentační osmnáctkou vybojovaly bronz, přijely jsme do Liberce na kemp, který byl právě před tímto mistrovstvím. Byly jsme unavené, šlo to na nás vidět. Pomohl nám nejspíš ten den, necelé dva dny, co jsme mohly být doma, odreagovaly jsme se a teď zas všechno začíná od nuly.

Teď úplně odbočím od mistrovství světa. S Karvinou jste v letošní sezoně získala titul, jak byste s odstupem času zhodnotila letošní sezonu?

Hraji celou dobu s kluky starší dorost v Porubě, takže mi to hodně pomáhá. S Karvinou jsem absolvovala play off, které nám vyšlo výborně, ve finále jsme porazily Slavii, obhájily jsme titul, potom na mistrovství bronz. Rády bychom zakončily tu letošní sezonu medailí tady v Přerově a popř. vyhrály nad Japonskem a dostaly se do té top kategorie.

Jak se hokej na takové úrovni dá vůbec zkombinovat se školou?

Některé holky mají individuální plán, ale některé třeba nemají. Všechno je na domluvě se školou s učiteli, ale skloubit se to všechno určitě dá.

Jaké máte ambice do budoucna? Rýsuje se třeba přestup do nějaké zahraniční ligy?

U holek se hokejem živit nedá. Každopádně určitě nějaké ambice jsou. Chtěla bych si vyzkoušet hokej ve Švédsku, Rusku, Americe a dostat se na olympiádu. A chci mít i nějakou normální práci a rodinu.

AUTOR: ONDŘEJ LAUŠMAN