Kromě Zubrů se na přerovském zimním stadionu budou v úterý a ve středu prohánět také celky Krakova a tradičního rivala z Prostějova.

Jestřáby netřeba představovat. Derby nabízí vyhrocenou podívanou i během přípravy, diváci se tak mají na co těšit. Prostějovští navíc před novou sezonou obměňují kádr a zajímavě posilují. Mač už vyhlíží i samotní hráči.

„Určitě budou zajímavé zápasy se zahraničními celky, ale nejvíce se těším samozřejmě na Přerov," řekl k přípravě Jestřábů jeden z jejich tahounů Lukáš Luňák.

Comarch Cracovia je jedenáctinásobným mistrem polské extraligy, poslední titul vybojoval právě v minulé sezoně a byli u toho i tři Češi. Trenér Rudolf Roháček, obránce David Turoň a útočník Petr Šinágl. Mužstvo navíc již 17. srpna čeká ostrý zápas Ligy mistrů proti pražské Spartě.

„Účast polského mistra i našeho tradičního soupeře z Prostějova je zárukou kvality a já jsem přesvědčen, že pestrá a zároveň náročná letní příprava se zúročí a my předvedeme na ledě to nejlepší. Myslím, že to bude pro diváky skvělá hokejová podívaná a jistě ocení i to, že tento turnaj by se měl stát každoroční tradiční součástí přípravné části sezóny," věří sportovní manažer HC Zubr Přerov Pavel Hanák.

To, že by si hokejoví fanoušci měli akci do svého kalendáře zapsat každoročně, potvrdil i ředitel pivovaru Zubr a jednatel klubu Tomáš Pluháček.

„Hokej k Přerovu patří stejně neodmyslitelně jako pivo. Jsme proto rádi, že můžeme nadále prohlubovat naši spolupráci a jako dlouholetý partner přerovského hokeje může pivovar Zubr vzít pod záštitu další nabitou hokejovou akci. Věříme, že první ročník Zubr Cupu se úspěšně zapíše do historie a odstartuje tak novou tradici letních hokejových turnajů na přerovském ledě," uvedl na závěr Pluháček.

Program Zubr Cupu:

pondělí 8. srpna, 18:00, Prostějov 
LHK Jestřábi Prostějov – Comarch Cracovia Krakov

úterý 9. srpna, 18:00, Přerov
HC ZUBR Přerov – Comarch Cracovia Kraków

středa 10. srpna, 18:00, Přerov
HC ZUBR Přerov – LHK Jestřábi Prostějov