Hokejisté Přerova i napotřetí padli o gól, tentokrát 0:1, a Jihočechy dělí od postupu do semifinále jediná výhra.

Do vyprodání MEO Arény chybělo přesně 24 prodaných vstupenek. Atmosféra nicméně byla opět parádní a starali se o ni fanoušci obou klubů. „Je to taková přehlídka krásných zápasů, tato série patří k ozdobám WSM ligy," pochvaloval si trenér Zubrů Kamil Přecechtěl.

VIDEO: Sportovec roku má fitness královnu. Kuželkářky předběhly hokejisty

Hlavně s první třetinou mohl být spokojen. Gól sice nepřišel, blíže mu ale byli jeho svěřenci, nejblíže pak Karel Plášek. Veterán dělovkou v první a na dlouhou dobu jediné přesilovce zápasu lízl břevno Kváčovy brány.

„Odehráli jsme další dobré utkání. V první třetině jsme si vytvořili i kvalitní šance, bohužel jsme žádnou nedokázali proměnit. Druhá třetina už byla vyrovnaná, tam se začala více projevovat síla Budějovických," hodnotil Kamil Přecechtěl.

Do druhého dějství zase lépe vstoupil Motor. Obrovskou šanci měl Hřebejk, Lukáš Klimeš ovšem vytáhl fantastický zákrok. Mezitím se o vzrušení také postaral sektor hostujících fanoušků, který nejprve přišel s pěkným choreem, doprovodil jej menší pyrotechnikou, a následně uzavřel drobnou potyčkou s pořadatelskou službou. Nic vážného se ale nestalo.

ČTĚTE TAKÉ: Soud za doping na Velké pardubické skončil. Vyrovnají se "bokem"

Druhou početní výhodu střetnutí měli k dispozici opět Zubři v čase 35:01. A to hned čtyřminutovou. Sehrát se jim ale vůbec nepovedla, což mohl být další z klíčových momentů.

Ten nejzásadnější přišel hned z kraje třetí periody. Klimeš neudržel nahozený puk, ten dojel Vlček, obkroužil přerovskou svatyni, a se štěstím se kotouč podařilo dostat za brankovou čáru dorážejícímu Martinu Heřmanovi.

„Hned na začátku třetí třetiny jsme dostali ránu do vazu a museli se z toho vzpamatovat. I jiná mužstva by potom měla problémy, my navíc prohrávali 2:0 v sérii a potřebovali doma vyhrát. Určitě to na klucích zanechalo stopy," mrzelo kouče Zubrů.

Přerované se pak těžko dostávali do pásma soupeře, natož do nějaké výraznější šance. Nepomohla ani závěrečná přesilovka umocněná hrou bez brankáře.

Jihočeši mohou rozhodnout už v pátečním čtvrtém zápase série v MEO Aréně, který startuje opět v 18 hodin.

Trenér ČEZ Motor České Budějovice Antonín Stavjaňa: Obyčejně v takových zápasech, kdy se soupeři dobře znají, moc gólů nepadá. Dneska to tak opravdu vypadalo. Domácí byli takticky výborně připraveni, nicméně nám se podařilo to udržet až do závěrečné dvacetiminutovky, kdy domácím trošku docházely síly. I proto už se nedostávali do vyložených šancí. Počítá se bod za vítězství a my bychom to rádi zítra ukončili.

ČTĚTE TAKÉ: Krajánek roku Tkadlčík: Tréninky přiostřuju až nemůžu nic, pak se ale vždy zvednu

HC ZUBR Přerov – ČEZ Motor České Budějovice 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 41. Heřman (Pavlin, Vlček). Rozhodčí: Dědek, Mikula – Ganger, Hanzlík. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 2958.

Přerov: Klimeš – Novotný, Ferenc, Chmelíř, Malina, Vágner, Pala, Zbořil – Plášek, Sýkora, Sikora – Procházka, Pšurný, Berger – Goiš, M. Kratochvíl, Kovařík – Ižacký, Dvořák, Š. Kratochvíl. Trenéři: Kamil Přecechtěl, Petr Dočkal.
Č. Budějovice: Kváča – Fillman, Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Suchánek – Dostálek, Rob, Čermák – Nouza, Vlček, Heřman – Hřebejk, Škoda, Babka – Šulek, Vak, Pajič. Trenér: Antonín Stavjaňa.