Zubry ale přehnaně favorizovat nelze. Trhači i v 15. kole doma překvapili, když ukončili vlastní sérii šesti porážek v derby s favorizovaným Ústím. Přerované navíc v posledním utkání s Kadaní na jejím revíru padli 3:5.

„Tam to nevyšlo, máme jim co vracet. Tenkrát na nás vlítli, hráli velice dobře, bruslili. Teďka budeme ale hrát doma, tak věřím, že se to obrátí a zvládneme to," přeje si Karel Plášek, který v posledním povedeném zápase Zubrů v Mostě vstřelil svou premiérovou branku po návratu do modrožlutého dresu. Navíc jí oslavil své nedělní 43. narozeniny.

Mladý celek z Ústecka je farmou Chomutova a Karlových Varů. Respektovaný trenér Jaroslav Beck šel do soutěže tak trošku s neznámou. Ještě v červnu totiž vůbec nebylo jisté, zdali Kadaň bude WSM ligu hrát. A jestli bude konkurenceschopná. Hokej ve spřízněném Chomutově se však podařilo zachránit a Trhači nakonec vyjednali i oficiální výpomoc z Karlových Varů.

Momentálně tým z kdysi královského města bodově táhne hlavně šestadvacetiletý karlovarský útočník Jaroslav Kůs. Daří se i mladé opoře z loňské sezony Dareku Hejcmanovi, celek posílil z pražské Slavie ještě zkušený prvoligový forvard Roman Chlouba. Jinak má Kadaň věkovým průměrem nejmladší mužstvo celé ligy.

„Víc nám sedí týmy, které hrají hokej. Je to mladý tým, který kádr oproti loňsku trošku obměnil. Hodně bruslí. Hrajeme ale doma, to se prostě musí vyhrávat. Pro nás i pro fanoušky," řekl Plášek.

Jistou výhodou by pro Zubry mohl být fakt, že Trhači včera nastoupili k dohrávce 14. kola na ledě Frýdku-Místku. Mohli by tedy být vidět známky únavy.

„Může se to stát, ale kluci určitě taky hodně trénovali a jsou na to zvyklí. My jsme taky hráli dva zápasy na tripu venku a odehráli jsme to solidně. Nespoléhal bych na to, že budou unaveni, dva zápasy po sobě nejsou taková hrůza. My prostě musíme hrát," má jasno Karel Plášek.

Partie o další důležité body do vyrovnané tabulky rozehrají Přerované v MEO Aréně již dnes od 18 hodin.

Sestavy týmů v posledních utkáních

Přerov: Štůrala – Chmelíř, Pala, Novotný, Ferenc, Zbořil, Malina, Vágner, Šnajnar – Procházka, Pšurný, Dostálek – Goiš, Popelka, Kovařík – Plášek, Král, Sikora – Ižacký, Dvořák, M. Kratochvíl

Kadaň: Král – Trefný, Černý, Havel, Tejnor, Chalupa, Šimek, Blaha – Rohan, Kůs, Chlouba – Šťovíček, Hejcman, Kohout – Beránek, Vrána, Vaněk – Hlava, Wágner, Chrpa