„Tolik šancí, kolik jsme dnes měli, to je přesně to, co nás trápilo na začátku sezony. My toho soupeře přehrajeme, ale nedáme tutovky. Takhle nejde vyhrát," kroutil hlavou třiadvacetiletý centr a pokračoval:

„Nevím, čím to je. My tam do té brány jdeme, ale prostě nám to tam nepadá. Chybí tam to štěstí. Musíme to zlepšit a začít dávat góly. Když budeme chodit do brány, tak to určitě přijde," věří nadějný útočník extraligového Zlí­na.

Zubři sešívané přestříleli a hlavně v první třetině na ledě dominovali. Byl z toho však jediný gól. V prostřední dvacetiminutovce začali Pražané zlobit a byli smrtelně efektivní.

„V první třetině jsme hráli stejně jako ve třetí. Bušili jsme do nich. Ve druhé třetině jsme udělali dvě chyby, které využili. To se prostě nesmí stávat," ví dobře Popelka, který letos naskočil i do šesti zápasů v nejvyšší soutěži.

V té se zatím gólově neprosadil, za Přerov ale už osm branek vstřelil a na devět přihrál. O to víc mrzí, že tentokrát to někde vázlo. Přitom šance byly. A přímo obrovské. V úvodu dával „Popel" chytře do prázdné branky Kovaříkovi, ten ale netrefil. V posledním dějství pak mohl sám klidně otočit skóre.

„Poprvé jsem jel sám na bránu. Pak mi to tam přišlo mezi kruhy na jedničku. Mohlo to být úplně jiné. I na Kladně jsem mohl dát gól za stavu 1:3, ale střelím to gólmanovi do bachoru. Nevím, musím to zlepšit," mrzelo technicky skvěle vybaveného hokejistu.

Protrhnout střeleckou smůlu se Přerované pokusí v sobotu na ledě Jihlavy. Ta ovšem moc branek obvykle nedostává. „Určitě to bude těžké. Musíme se na to nachystat, hlavně dávat ty góly. Doufejme, že vyhrajeme," uzavřel Michal Popelka.