„Já jsem si tady užil úplně super sezonu. Fanoušci jsou tady pořád skvělí. Nemám cokoliv špatného, co bych mohl říct, bylo to úžasné," vzpomínal jednatřicetile­tý bek.

Zubři si s sebou do druhé třetiny pondělního duelu vzali dvoubrankové vedení, které v prostředním dějství navýšili už na 4:0. A bylo prakticky hotovo. To ještě dvě vteřiny před druhou sirénou vstřelil pátou branku Vlastimil Dostálek. Rozhodčí ji ale pro vysokou hůl přerovského útočníka neuznal.

„Domácí byli skvěle připravení, vlítli na nás a předčili nás úplně ve všem. Všichni přerovští kluci hráli výborně," vysekl Hořava poklonu bývalým spoluhráčům.

Vletěli na nás, tady se jinak nehraje

On sám z přerovského náporu tolik překvapen nebyl, několik borců z tábora Rytířů však bezpochyby ano.

„Já jsem čekal, že na nás vletí, protože tady se to asi ani jinak nehraje. Někteří ale možná byli zaskočení. Bylo neskutečné, co tady kluci předváděli. A hlavně fanoušci," nezapomněl bývalý extraligový zadák na příznivce Zubrů.

Ti dokonce vyvolávali jeho jméno, přestože to nebylo zrovna spontánní vítání bývalého Zubra zpátky v MEO Aréně.

„No, ale to bylo, protože jsem od Sikiho (Marka Sikory, pozn. red.) dostal do tlamy pukem, tak mě chtěli aspoň trošku podpořit. Jinak tak populární mezi fanoušky nejsem," smál se Petr Hořava.

Jeho tým do Přerova přicestoval o něco později a i to mohlo hlavně v první třetině utkání sehrát svou roli. Doba na přípravu byla kratší.

„To by byla taková výmluva. Na tyhle zápasy musíme být i tak připravení," odmítl Rytíř podobné spekulace.

Kladno má obrovské ambice, skvělý tým a stále vede WSM ligu. Je však také pod obrovským tlakem.

Přesto se Hořavovi v bílomodrém dresu líbí.

„Jsem doma a Kladno má ambice nejvyššího kalibru – postoupit. Já jsem zatím spokojen," řekl na závěr autor třinácti kanadských bodů Zubrů z minulé sezony.