Služebně nejstarší hráč Zubrů si tak u týmu odkroutí už třináctou sezonu v řadě. Nebýt ročního působení v Havířově v ročníku 2004/2005, nastupoval by populární „Palič“ už ke své patnácté sezoně u A-týmu.

„Myslím, že to pro mě nebude jiné než v předchozích letech, přestože už je to můj čtrnáctý rok mezi přerovskými muži. To zní trochu neobvykle,“ připustil dvaatřicetiletý zadák.

Nedávno navíc odsunul hokej na druhou kolej a mohl si užívat radosti běžného života. Narození potomka vystřídala v první červencový den svatba s přítelkyní Zuzanou.

„Všechno nám klaplo, jak mělo. I když musím říct, že pro novomanžele je svatební den hrozně rychlý,“ usmíval se zkušený bek. „Nicméně, počasí, z kterého jsme měli největší obavy, nám vyšlo na výbornou. A i lidé se dobře bavili. Mám na svatbu jen pozitivní ohlasy a jsme moc spokojení,“ uvedl Pala pro klubový web.

Jednadvacátý ročník Cyrilometodějských slavností se uskutečnil v Radslavicích na Přerovsku. Součástí byl i třetí ročník soutěže ve vaření kotlíkového guláše.
V Radslavicích vařili kotlíkové guláše v rámci Cyrilometodějských oslav

BĚHAL DÁL HOSTUJE Z VARŮ

O devět let mladší Jiří Běhal bude nadále hostovat z Karlových Varů v Přerově. Odchovanec třineckého hokeje v minulé sezoně působil hlavně v Novém Jičíně, do zubřího kádru nakoukl pouze v pěti případech. Letos by se rád výrazněji prosadil ve WSM lize.

„Je to určitě lepší varianta, než kdybych musel jezdit ještě někam jinam. Chci hrát jen za Přerov a doufám, že budeme co nejvíce vyhrávat. Rád bych se na tom podílel v co největší míře,“ přeje si hráč se zkušenostmi z ruské juniorské soutěže, kterou okusil ještě v dresu Karlových Varů. Nyní si to s Energií rozdá v prvoligových duelech.

„Dá se říct, že půlku jejich týmu znám, nebo jsem s těmi kluky přímo hrál. Mám tam spoustu kamarádů,“ prozradil Jiří Běhal.

Dny odpočinku si bývalý mládežnický reprezentant zpestřil pobytem v Chorvatsku. Poté už na Zubry čeká nástup na led MEO Arény a ve středu 2. srpna první přípravný duel doma s Třebíčí.

Troubky ulice Loučky II. v červenci 1997
Troubky 1997: noc hrůzy, po které zůstaly jizvy na duši