„Proti Dánsku nám šlo hlavně o čest a dokázat všem fanouškům i lidem, kteří to sledovali, že český ženský hokej patří do top divize. Sice ještě musíme porazit Japonky, ale prostě jsme chtěly ukázat, že jsme tým, nic nevypustíme a dotáhneme to do úspěšného konce," pověděla.

Český tým se v posledním vystoupení proti Dánkám dvě třetiny, i přes řadu dobrých příležitostí, nedokázal střelecky prosadit a do poslední dvacetiminutovky vstupoval za nepříznivého stavu 0:1.

„Trošku se už na nás podepsala únava, ale hlavně se nám nedařilo proměňovat šance. Mezi třetinami jsme se s holkami shodly, že musíme být trpělivé a góly přijdou, a to se také stalo," zmínila Polenská, která dvakrát v zápase skórovala. „Samozřejmě můžu být spokojena, ale dávám přednost týmovému úspěchu," usmála se.

Český tým samozřejmě triumf oslavil, nicméně nebyla to žádná velká akce.

„Oslavy byly trošku menší. Kdybychom automaticky postoupily, tak by bylo vše ještě o sto procent lepší. Trošku se to brzdí vědomí, že ještě musíme zvládnout ty dva zápasy baráže," přiznala Polenská. „Ale přes léto se však chceme s holkami sejít, abychom to všechny mohly pořádně oslavit," dodala obratem.

Alena Polenská si vydělává hokejem v Rusku.

„Působím v Dinamu Petrohrad. Jsme úplně nový tým. Naším cílem bylo být mezi těmi jedenácti týmy páté. Aktuálně se pohybujeme na šestém místě, což není špatné. Sehrály jsme dobré výsledky i s těmi top týmy. Ještě hrajeme. Snad se nám podaří dotáhnout sezonu do úspěšného konce," prozradila.

Říká se, že Rusko je zemí chladu a zimy.

„Ono se to říká, ale já jsem tam spokojená. Holky v týmu jsou super. Byla jsem osm let v Americe, tak jsem chtěla zkusit východ, abych mohla porovnávat. V Rusku se neustále snaží hokej posouvat kupředu. Snaží se do toho dávat peníze a vychovávat mladé hráčky a ten vývoj je opravdu znát," potvrzuje perspektivu soutěže Polenská.

Stejně jako i její spoluhráčky z národního týmu pomalu myslí na klíčovou podzimní baráž. „Japonky jsou dost nepříjemné soupeřky. Hrají trošku jiný hokej, jsou rychlé, takže se na ně musíme připravit co nejlépe," má jasno.

A jak bude vzpomínat na přerovský šampionát?

„V Přerově to bylo úžasné. Ani to nedokážu popsat. Když je člověk na ledě a slyší fanoušky jak tleskají a podporují, i když prohráváme 1:0, tak to nemá chybu. Je to prostě úžasné, přeji to každému zažít. Podpora byla skvělá a moc jim za to děkuji," dodala kapitánka českého celku a čerstvá držitelka zlaté medaile.