Marku, vytoužené finále s Prostějovem vyšlo. Vaše pocity?
Tak je to samozřejmě doslova splněný sen. Hrát finále s Prostějovem je něco neskutečného. Jsem rád, že se mi to podařilo, nejspíš to bude moje poslední sezona, tak si to chci užít pořádně.

V sezoně jste měli všechna čtyři vzájemná střetnutí nesmírně vyrovnaná. Svědčí vám jejich styl?
Tak já hlavně věřím, že se nám s nimi bude hrát lépe než tomu bylo s Ostravou. S Prostějovem to má vždy tu správnou příchuť, je to derby. Soupeř bude chtít hrát hokej a myslím si, že to bude pěkná série. Rozhodně je Prostějov pro nás hratelný tým.

Co si myslíte, že by mohlo na soupeře platit?
Tak Prostějov určitě je k poražení. Myslím si, že jsme tak trošku i ve výhodě, i když máme nějaký ten zápas v nohách navíc. Jsme rozehraní, už to je spíše o psychice. Prostějov je určitě pod větším tlakem než my. Je spíše otázkou, jak si to srovnají oni ve svých hlavách. Každopádně nemáme co ztratit a rozhodně si na ně věříme.

Berete tohle derby jako něco víc než to, které jste odehráli před šesti lety s Technikou Brno?
Určitě ano. Je to nesrovnatelně něco jiného. Už jen z fanouškovského hlediska. Určitě bude vyprodaný zimák u nich i u nás. Tehdy to v Brně bylo špatné, oni ani neměli žádné fanoušky. Atmosféra určitě bude perfektní. navíc je to derby a náš největší soupeř, takže to bude zcela o něčem jiném.