Po dvou předchozích porážkách čekal Přerovany poslední zápas, a to o konečné páté místo. Pakliže svěřenci kouče Dočkala chtěli na něj pomýšlet museli porazit vyzyvatele ze Slovenska.

Úvod utkání jim vůbec nevyšel. Už v první minutě během oslabení totiž musel Vojtek lovit puk ze své svatyně. Zubři se snažili vyrovnat, ale na Gavaliera v žilinské brance vyzrát dlouho nedokázali. A to ještě Jarab nezužitkoval nabídnuté trestné střílení za Tomečkův faul.

Skórovat se podařilo až v polovině zápasu, a to za stavu už 2:0, Sprušilovi. Tentýž hráč se dokonce postaral o vyrovnání, ale nakonec snaha neměla úspěšný výsledek. Na branky Leška a Pijáka ve třetí třetině už přerovský tým odpovědět nedokázal.

Výsledná porážka v poměru 4:2 přidělila Zubrům na turnaji poslední šesté místo. To však trenér Petr Dočkal zákonitě neřešil: „Stále zkoušíme hráče, zkušenější kluci zůstali doma. Chtěli jsme na turnaji vyzkoušet hlavně ty mladší," poznamenal.

„Bylo to vyrovnané utkání. Bohužel rozhodla naše nekázeň, ve třetí třetině jsme dělali dětinské fauly, které soupeř potrestal. Sice jsme si vytvořili nějaké šance, ale byli jsme znovu neproduktivní," doplnil.

MsHK Žilina – HC ZUBR Přerov 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Slota (Zacharov, Bobček), 25. Smetana (Piják, Bobček), 46. Leško (Bobček), 50. Piják (Smetana, Bobček) – 29. Sprušil (Škumát), 35. Sprušil (Škumát, Š. Kratochvíl).

Rozhodčí: D. Krenželok, Koliba – Ganger, Dlouhý. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváků: 97.

Přerov: Vojtek (30. Dohnal) – Pala, Polák, Vlček, Šťastný, Kudělka, Tomeček, Metelka, Mašíček – Blinka, Škumát, Š. Kratochvíl, Sprušil, Kolář, Kundrátek, Skoumal, M. Kratochvíl, Rajnoch, Gremlica, Kebza, Tomaník. Trenér: Petr Dočkal.