A protože v lednu si jich v MEO Aréně moc neužijeme, můžete prostřednictvím našich stránek alespoň hlasovat pro toho podle vás nejužitečnějšího za měsíc prosinec.

Tentokrát jsme nominovali trojici hráčů.

JAN BERGER

Hokejisté Přerova (ve žlutém) proti Frýdku-Místku. Jan Berger. Zdroj: DENÍK/Jan Pořízek

Až pohádkový byl start sedmadvacetiletého útočníka do nového angažmá v Přerově. Jan Berger přišel právě na začátku prosince a jeho bilance v prvních čtyřech zápasech? Co utkání, to gól a navrch jedna parádní asistence. Následoval sice bodový půst, každopádně na praváka, který u Zubrů hostuje z Hradce Králové, je na ledě radost pohledět. „Doufám, že v Přerově zase najdu radost z hokeje," říkal na začátku prosince. Taky doufáme, nám jí daroval dost hned na úvod.

JAKUB IŽACKÝ

Jakub IžackýZdroj: DENÍK/Jan Pořízek

Zdá se, že akvizice z Nového Jičína roste každým měsícem. Ižacký opět naplno demonstroval své přednosti a tentokrát zaznamenal čtyři kanadské body za dva góly a dvě asistence. Přidat ještě klid v koncovce, mohlo to být i lepší. Ale všechno má svůj čas a tento útočník oplývá podle nás velkým potenciálem.

LUBOŠ HORČIČKA 

Brankář HC Zubr Přerov Luboš HorčičkaZdroj: DENÍK/Jan Pořízek

Muž číslo jedna v brankovišti opět nemůže chybět. V prosinci přidal další dvě čistá konta, to nejcennější pochopitelně v bitvě o Hanou proti Jestřábům. Další nulu vychytal proti Benátkám. Ve statistikách gólmanů je ve všech statistikách v elitní pětce. V počtu vychytaných čistých kont je na čele společně se slávistickým Frodlem a Gábou z Budějovic.

Dosavadní Zubři měsíce:

Září – Vlastimil Dostálek

Říjen – Jakub Ferenc

Listopad – Rostislav Šnajnar

Prosinec – ?