Lubomíre, dvě třetiny vypadal zápas s Novým Jičínem docela vyrovnaně. Nakonec jste jej zlomili ve svůj prospěch na začátku třetí třetiny. Jak byste utkání zhodnotil?

Myslím si, že jej můžeme hodnotit velice kladně, podali jsme dobrý výkon a konečně jsme dali i více gólů. První třetina byla taková nahoru dolů a byla jen otázka času, kdy je zlomíme, kdy fyzicky odpadnou. V celém zápase jsme na tom byli lépe fyzicky, cítili jsme se dobře, takže byla opravdu jen otázka času, kdy ty góly dáme.

V první třetině jste tam měl moc hezkou individuální akci, která skončila gólem. Jak tato situace probíhala?

Dobře jsme napadali, Jirka Goiš na modré dobře zablokoval hráče a ke mně se odrazil puk. Vyjeli proti mně dva beci, tak jsem si tam udělal stahovačku a periferně jsem viděl, že u tyčky je volný Zdeňa Sedlák, chtěl jsem mu to dát, ale nakonec, jak gólman vyjel, tak mu to spadlo mezi nohy. Byl to šťastný gól.

Ve druhé třetině měli hosté několik přesilovek a v nich pár zajímavých možností na vyrovnání, brankář Vojtek ale všechny pochytal. Myslíte, že kdyby novojičínský celek vyrovnal, mohlo to změnit průběh utkání?

Těžko říct, nesehráli to špatně, ale podržel nás Martin Vojtek, obránci dobře bránili, útočníci blokovali, nebyly tam úplně vyložené šance.

Naopak vy jste zápas na svou stranu strhli na začátku třetí třetiny. Tým se nastartoval, fanoušci vás povzbuzovali, to už se vám musel hrát úplně jinak, než třeba na začátku zápasu.

Když tady diváci fandí, tak je to nádhera, je to náš šestý hráč. Je to opravdu radost, když se vyhrává, když padá hodně gólů, diváci bouří, baví je to.

Ve středu vás čeká další celek z konce tabulky Valašské Meziříčí. Jsou to další povinné body?

Jsou, určitě, ale ta tabulka trochu zkresluje. Soupeři, co jsou dole jsou dobří, hrají ze zabezpečené obrany, čekají na brejky a to je ještě horší, než když hrajeme proti prvnímu nebo druhému týmu. Takové zápasy jsou spíše otázka času, kdy dáme gól a nedovolíme žádné protiútoky. Buď to tam pak napadá nebo ne. S Orlovou jsme se docela trápili, Jičínu jsme ale ty góly dali a už to bylo dobré. Proti takovým soupeřům se nehraje moc dobře.

AUTOR: ONDŘEJ LAUŠMAN