„Kdybychom byli ve finále, tak by se sezona určitě hodnotila jako úspěšná. Takhle byla z mého pohledu celkem standardní, podle očekávání,“ prohlásil strážce přerovské svatyně.

FOTOGALERIE a REPORT z rozhodujícího zápasu Přerov-Karviná

V play-off jste prohráli jediné domácí utkání a sezona pro vás končí. Není to trochu kruté?
Nepohlídali jsme jednoho hráče, a to rozhodlo. I když ani tak nejde o to, že nám dal všechny góly, ale spíš o to, z jakého místa. Dostali jsme nějaké v oslabení ze stejné pozice, a to se prostě v takových zápasech nevyplácí. Hráli jsme s nimi už poosmé v sezoně, ale nejsme schopni na to zareagovat.
Když už jsme prohrávali o dvě, tři branky, tak to bylo strašně těžké otáčet. Karviná má hodně zkušené družstvo a nehnala se už poté dopředu. Jen čekala na nějaké brejky a z toho přidala další góly. Prohráli jsme si to určitě tím, že jsme nedokázali reagovat na jejich hru, respektive herní situace.

Některé branky, jež jste inkasoval, byly dost smolné, až vlastní. Především pak ta první a třetí.
Je to bohužel naše smůla a jejich štěstí. Ale zase škoda toho, že u třetího gólu jsme nechali hráče vystřelit, ač víme, že má slušnou střelu a hrají to na něj.

Čtvrtou branku jste inkasoval po ráně na lapačku, kterou jste si ale malou chvíli před tím musel vyměnit, takže jste nechytal se svojí, nýbrž s náhradní. V čem byl problém?
Asi od začátku série s Karvinou se mi trhal koš na lapačce, takže jsme to neustále museli spravovat. Řešili jsme to tak, že vždy, když se tam udělala nějaká trhlina, tak jsem to dal raději kustodovi, aby to spravil, než aby to hrozilo protržením a případným gólem. Moc dobře to ale nedrželo, takže jsem si dnes vzal do zálohy raději náhradní lapačku. V tom bych ovšem problém určitě nehledal.

S Karvinou jste prohráli 1:3 na zápasy. Opakovala se situace ze čtvrtfinále, když jste nedokázali ani ve druhém kole play-off vyhrát na ledě soupeře. Co k tomu říci?
Je to škoda, že jsme tam nedokázali uhrát nějaký zápas. Jestliže jsme přes ni chtěli postoupit, tak cesta vedla minimálně přes jedno vítězství na ledě soupeře. Hráli jsme tam dvě docela slušná utkání, ale určité pěti až desetiminutové výpadky nás stály vítězství. Nebyli jsme schopni vyhrát v Opavě ani v Karviné, takže je potřeba se nad tím do budoucna zamyslet.
V semifinále jsme vlastně byli v pozici Opavy, která začínala na hřišti soupeře. Pokud bychom venku nevyhráli, tak bychom stejně na postup nedosáhli. Je škoda těch dvou zápasů, protože byly celkem vyrovnané. V tom druhém jsme dokonce vedli.
Netvrdím, že jsme si je prohráli sami, protože Karviná má slušný mančaft, ale myslím, že kdybychom byli schopni hrát jako Opava a zavřít střední pásmo, tak jsme z toho možná mohli jeden zápas vytěžit a doma hrát o postup. Takhle jsme dotahovali, navíc nám utekl začátek a pak už to byla strašně složitá situace.

Měli jsem v hlavách, že musíme vyhrát

Karviná měla před semifinále tu výhodu, že v prvním kole odehrála jen tři utkání, kdežto vy pět a po jediném dni volna jste hned hráli na jejím ledě. V play-off jste v sedmnácti dnech absolvovali devět utkání. Hrálo to nějakou roli, nebo se vám zdálo, že na tom byly oba týmy stejně, co se týče sil?
Určitou roli to asi hrálo. Když jste ve druhé lize, chodíte do práce, a co druhý den máte zápas, tak ty síly prostě nejsou. Ale to, že Karviná dokázala čtvrtfinále vyhrát ve třech utkáních a my v pěti…netvrdím, že je to naše chyba, zkrátka to tak bylo. Samozřejmě bylo asi znát, že nám síly dochází, ale to je prostě hokej.

Potřetí za sebou vypadl Přerov v semifinále. Co k tomu dodat? Zřejmě nějaký blok.
Jsem tady třetí rok a je škoda, že nejsme schopni prokousat se do finále. Je to otázka celé sezony. Pokud skončíme tak, že semifinále začínáme venku, je to složitější. Zvlášť, když v posledních dvou letech jsme narazili na Karvinou, která má hodně zkušený mančaft. Jak my těžíme z domácího prostředí, tak i oni jsou schopni doma vyhrávat.
Je škoda, že se nám v Karviné nepodařilo jednou vyhrát, protože by se série třeba vyvíjela úplně jinak. Možná bychom k tomu dnes přistoupili trošku jinak. Nemyslím, že jsme zápas nějak podcenili nebo vypustili, to určitě ne! Prostě jsme měli v hlavách to, že musíme vyhrát. Jenže většinou, když musíme, tak to prostě nejde. Vypracovali jsme si docela dost šancí, jenže Karviná nás ztrestala z toho mála, co měla.
V případě, že příští rok nebo kterýkoliv jiný budeme začínat semifinále doma, tak to pro nás bude určitá výhoda, stejně tak jako ve čtvrtfinále s Opavou.

Opět končíte před branami finále. Je to tedy sezona úspěšná nebo neúspěšná?
To je těžká otázka. Neříkám, že tím, když jsme postoupili do semifinále, tak jsme sezonu absolvovali úspěšně. Finále tomu možná chybělo, protože je tady pěkný zimák, slušný kádr, fanoušci chodí v hojném počtu, ale my nejsme schopni přejít přes semifinále. Myslím, že kdybychom ve finále byli, tak by se sezona určitě hodnotila jako úspěšná. Takhle byla z mého pohledu celkem standardní, podle očekávání. Chtěl jsem si zahrát semifinále, což se nám podařilo. Prohráli jsme 1:3 na zápasy, což zní trochu jednoznačně. Kdybychom vypadli třeba až v pátém utkání, tak by to vypadalo zase trochu jinak.
Neříkám, že sezona byla úspěšná nebo neúspěšná, ale tak něco mezi tím.